Jongerenbeurs maakt informatie visueler en interactiever

Jongerenbeurs maakt informatie visueler en interactiever 1
Jongerenbeurs maakt informatie visueler en interactiever 2Bij de opening van de Jongeren Informatiebeurs 2018 gisteren in het hal van de Kamer van Koophandel en Industrie (KKF) stelde de vicepresident Ashwin Adhin de interessante vraag als jongeren in een tijd van zoveel social media wel behoefte hebben aan een beurs. Volgens de vp zijn jongeren tegenwoordig eerder bezig met social media waarbij ze de informatie zou kunnen krijgen van het net. Echter stelde hij dat jongeren veel visueler zijn en dat het belangrijk is dat de informatie ook visueler en interactiever naar hen gebracht wordt. “Dat is wat de jongeren ook verwachten.” De vp sprak vervolgens ook over de vele issues binnen het onderwijs waarbij er veel veranderingen gebracht moet worden. “Er zijn heel wat opleidingen bijgekomen en daarbij ook heel veel uidagingen. De fricties die we zien hebben allemaal te maken met verandering en we hoeven het niet over alles eens te zijn, maar die verandering zal moeten komen”, aldus de vp.
De voorzitter van de Stichting Jongerenwelzijn, Rita Harlequin-Graauw, gaf aan dat er voor de beurs altijd een gedegen onderzoek wordt gedaan. Dit onderzoek is gedaan onder 1200 bezoekers (respondenten) en wordt gedaan omdat de stichting de beurs zoveel als mogelijk wil laten voldoen aan de verwachtingen die de jongeren hebben. “Sinds 2012 speelt het gegeven dat we een afname hebben in participatie van de vos scholen. Wat wij dit jaar hebben, is dat we alles hebben gedaan om de vos scholen hier te krijgen, maar toch niet zoveel succes in hebben gehad”, gaf de voorzitter aan. Wel zei de voorzitter blij te zijn met de participatie van de diverse ngo’s en hulpverlenende en milieuorganisaties.
Doordat het jongerenondernemerschap een van grootste prioriteiten is van de stichting, heeft Harlequin-Graauw aan de aanwezige minister van Handel, Industrie en Toerisme gevraagd samen met de stichting en in het bijzonder met de KKF te werken aan de verdere begeleiding van jonge ondernemers. Stichting Jongerenwelzijn heeft zelf reeds aan ongeveer 3200 jonge ondernemers of startende ondernemers die een projectidee hadden, in de buitenhal begeleiding gegeven.
NK

error: Kopiëren mag niet!