Ferrier heeft 1 week tijd om lamlegging totaal onderwijs te voorkomen

1 Ferrier heeft 1 week tijd om lamlegging totaal onderwijs te voorkomen“Minister, handen af van de leerkrachten! Wij willen rekenschap hebben van de minister, want we zijn niet bang of ongeschoold. We zijn gekwalificeerd. We hebben een diploma van het IOL. En nu willen ze het IOL opdoeken? Wij zorgen ervoor dat er ontwikkeling komt in dit land. En in plaats van dat men ons waardeert, worden we beledigd! En dit gaan we niet langer pikken!” Dit zijn de woorden van vakbondsleider Wilgo Valies tijdens de protestactie op vrijdag. Het doordrukken van de ingrijpende transformatie op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) is uitgemond in een vurig protest. Het Abop-parlementslid, Edward Belfort, was eveneens aanwezig om de leraren een hart onder de riem te steken.
In de omgeving van het BvL-centrum aan de Fred Derbystraat was de groep beduidend groot, echter verzwakte de opkomst op weg naar het Onderwijsministerie aan de Kaffiluddistraat. Daar aangekomen drongen de activisten de aanmeldruimte van het ministerie binnen. Het ministerie liet duidelijk merken dat de leraren niet welkom zijn en schakelde terstond de airconditioning uit. In de erg benauwde aanmeldruimte waren de leraren in afwachting op minister Lilian Ferrier om rekenschap te vragen voor het continue verwijt dat de onderwijsgevenden onbevoegd zijn. Valies werd op een gegeven moment aangehoord door de onderdirecteur van het ministerie, die meedeelde dat noch de minister noch de directeur op dat moment in het gebouw waren.
Met brief aanmelden op school
Het constant negeren van de vakbond werd door BvL/ALS niet getolereerd. Daarom maakte Valies duidelijk dat Ferrier exact een week de ruimte heeft om de vakbonden te ontvangen om over de vele onderwijsissues te onderhandelen. Indien de minister hieraan wederom geen gehoor geeft, zal het totaal onderwijs lamgelegd worden. Valies moedigde de leraren aan om een vuist te vormen. Dit zal uiteraard gepaard gaan met intimidaties vanuit het ministerie, maar “angst is het begin van slavernij”. Zo hebben de schoolleiders reeds aan de leraren meegedeeld dat zij zich met een brief, welke ondertekend moet zijn door Valies, op school moeten aanmelden om consequenties te voorkomen. “Wij gaan aan niemand een brief geven! U maakt gebruik van uw recht welke verankerd is in de grondwet. Al komt het ministerie aan 1 leraar die vrijdag heeft meegedaan aan de actie, dan is het ‘war’. Zolang er geen oplossing komt, hebben ze een probleem met ons”, aldus Valies.

error: Kopiëren mag niet!