Manager aangehouden voor brandstichting en verduistering

Kenneth D. is afgelopen weekend door de politie van Commewijne aangehouden en in verzekering gesteld. De gewestelijk politiecommandant , George Randjitsing van Commewijne, bevestigt deze aanhouding. Deze verdachte was werkzaam bij een bouwmaterialenzaak aan de Commissaris Thurkowweg. Daags van tevoren maakte de verdachte bekend dat er een binnenbrand was in de zaak. Als gevolg van de brand zou het geld zijn verteerd, dat in een geldtrommel bij de kassa was verborgen. De ondernemer, dus zijn werkgever, deed toen geen aangifte, maar stelde een onderzoek in. Voor hem was het onmogelijk dat het geld vanwege de brand in de metalen trommel kon zijn verbrand. Hij deed naderhand aangifte bij de politie en het bleek dat de verdachte Lighterfluid had bespoten en vervolgens vuur had aangestoken. Er ontstond een binnenbrand waarbij er schade is geleden. Een geldbedrag groot SRD 100.000 wordt vermist. De verdachte die in beeld werd gebracht, ontkende in eerste instantie het feit, maar kwam naderhand met de ware toedracht. Hij heeft het geld ten eigen bate aangewend. In het belang van het onderzoek blijft Kenneth in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!