Hoefdraad: ‘Wij kunnen mensen niet eeuwig houden’

2 Hoefdraad ‘Wij kunnen mensen niet eeuwig houdenMinister Gilmore Hoefdraad van Financiën ontkent met klem dat er duistere ideeën zouden zijn achter het besluit van de overheid als grootste aandeelhouder van de Hakrinkbank, om directeur Jim Bousaid te ontslaan. “We kunnen mensen niet eeuwig houden”, zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Dagblad Suriname. Zoals de krant in haar editie van dinsdag al berichtte, blijkt inderdaad dat Bousaid de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Volgens Hoefdraad moest de Hakrinbank-directeur al sinds 2016 met pensioen, maar de aandeelhouder koos ervoor om dit tot 2018 te verlengen. “Dit is uniek in de hele geschiedenis van de bank en het heeft niets te maken met een scenario tegen hem. Alles is in goed overleg met Bousaid en de raad van commissarissen geweest. Dat staat zelfs in het jaarverslag over het jaar 2017”, licht de minister verder toe. Op pagina 11 van het verslag staat dat in verband met het bereiken van de pensioenleeftijd door Bousaid, prioriteit is gegeven aan de selectie en beoordeling van kandidaten ter voordracht van een directeur door de algemene vergadering van aandeelhouders. Het traject voor de verdere uitbreiding van de directie wordt in 2018 gecontinueerd. Dit zal geschieden middels een transparante procedure om aanstellingen c.q. benoemingen te bewerkstelligen, waarbij eerst maximaal intern gezocht zal worden naar geschikte kandidaten. Hoefdraad betreurt het vooral dat de vreemdste en gevaarlijkste geruchten de ronde doen en dat mensen worden opgeroepen hun gelden weg te halen bij deze bankinstelling. “Het komt ons financieel systeem niet ten goede”, aldus de minister.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!