Hoogendoorn Atheneum behaalt 91% directgeslaagden

Zoals de voorgaande jaren heeft de particuliere onderwijsinstelling, Arthur A. Hoogendoorn Atheneum, wederom spraakmakende eindresultaten behaald. Voor het schooljaar 2017/2018 is er een direct slagingspercentage gerealiseerd van 91%. Dit meldt Rose Simson-Amatdjimirin, directrice Hoogendoorn Atheneum, tegenover Dagblad Suriname. Aan het eindexamen hebben 56 kandidaten deelgenomen, waarvan 51 studenten de eindstreep hebben behaald, 4 studenten een herkansing hebben gekregen en 1 student is afgewezen.
De verslechterde economische omstandigheden in Suriname hebben niet alleen voor de openbare scholen ellende met zich meegebracht. Ook op Hoogendoorn Atheneum heeft dit impact gehad. Dit onderwijsinstituut, dat in het vorig schooljaar maandelijks SRD 475 in rekening bracht aan schoolgeld, heeft dit moeten aanpassen naar SRD 750 (per maand). “Wij ontvangen geen subsidie. Dit betekent dat we helemaal op het schoolgeld en de boekenhuur van ons boekenfonds moeten leunen. De economische situatie is zodanig veranderd dat we het schoolgeld moesten aanpassen.”
Simson-Amatdjimirin beschrijft dit schooljaar als zeer rustig met niet alleen gemotiveerde leerkrachten, maar ook gemotiveerde studenten. “Het was een rustig jaar met een groep uitzonderlijke leerlingen die studiezin hadden.” Dankzij een hele goede wisselwerking tussen het schoolbestuur, de directie en het lerarenkorps heeft hun strategie ook in het huidig jaar vruchten afgeworpen. “Wij stellen kwaliteitsonderwijs voorop. Daarnaast is ons hoofddoel om een zo hoog mogelijk rendement te hebben. Als je een school wil zijn, die onderscheidend is, ondanks die SRD 750, dan moet je iets bieden.” Zo heeft Hoogendoorn Atheneum in de afgelopen 4 jaren minimaal 90% aan geslaagden afgeleverd. “In 2013 hebben we zelfs 100% aan geslaagden behaald. Ik wil hiermee slechts aangeven dat ons strategie, voor wat betreft het hoog rendement, succesvol is geweest”, aldus Simson-Amatdjimirin.
KSR

error: Kopiëren mag niet!