Ferrier verwacht ook dit jaar slechte slagingspercentages

Ferrier verwacht dit jaar ook slechte slagingspercentagesDe transformatie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) naar een universitaire opleiding kan volgens onderwijsminister Lilian Ferrier zeker 4 jaren in beslag nemen. Dit zei de bewindsvrouw dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). De minister voerde aan dat deze transformatie niet kan worden aangehouden, vanwege de slechte schoolresultaten de afgelopen jaren op alle niveaus van het onderwijs. Ook dit jaar verwacht zij dat onbevoegde onderwijsgevenden voor slechte slagingspercentages op glo, voj en vos zullen zorgen. Er is een transformatieteam ingesteld onder leiding van onderwijsdeskundige Edwin Marshall die zaken in goede banen moet leiden. Huidige IOL-studenten krijgen de gelegenheid hun opleidingen af te ronden. Geslaagde vwo-studenten zullen zich rechtstreeks kunnen inschrijven voor het eerste leerjaar. Studenten van het havo en kweekscholen zullen eerst moeten schakelen alvorens zij kunnen doorstromen. Ferrier benadrukte dat niet alle docenten deelnemen aan de acties van de BvL en ALS onder leiding van Wilgo Valies. De transformatie krijgt volgens haar wel ondersteuning van een groot deel van het docentenkorps. “Wij hebben namen van IOL-studenten die het project ondersteunen en ook aanbieden om de curricula te helpen ontwikkelen”, aldus de minister.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!