Erbarmelijke sanitaire voorzieningen op OS Henar

Arvind Chedi
Arvind Chedi
Tijdens de openbare vergadering van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) op 7 juli 2018 nam de jeugdvertegenwoordiger van het district Nickerie, Arvind Chedi, geen blad voor zijn mond tijdens de behandeling van het agendapunt ‘veiligheid rondom de leeromgeving’. Zo deelde hij mee dat de sanitaire voorzieningen op de diverse scholen vrijwel in elk district een issue is, echter heeft OS Henar, welke in Nickerie gevestigd is, in principe een urgentere aanpak nodig. Naar zeggen van Chedi is de situatie zodanig uit de hand gelopen dat de inspectie een jaar of anderhalf jaar geleden een brief heeft gericht aan deze school met het duidelijk advies om OS Henar te sluiten. “Als je wil plassen, ga je het willen inhouden, zo erg is de stank”, liet Chedi weten. Volgens hem is er geen enkele andere school in Nickerie waar het zo erg is gesteld.
OS Henar heeft het Onderwijsministerie meerdere malen in kennis gesteld over de ontstane situatie, echter tevergeefs. Door middel van fundraisingsactiviteiten tracht de school de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Chedi vraagt zich af welke bijdrage het NJP kan leveren om de school van dit probleem te verhelpen. “De scholen hebben een aantal keren brieven geschreven. Als wij nu een brief schrijven, wat kunnen wij verwachten van het ministerie? Gaat het precies zo in een hoekje blijven?” Het NJP ervaart al geruime tijd hindernis vanuit de overheid bij het uitoefenen van de taken, waardoor de ideeën en plannen van de jeugdvertegenwoordigers geen gestalte kunnen krijgen.

error: Kopiëren mag niet!