Cristiano Ronaldo verruilt Real Madrid voor Juventus

cr7Cristiano Ronaldo (33) en Real Madrid nemen na negen jaar afscheid van elkaar. De Portugese superster verruilt de Spaanse topclub voor Juventus, dat 100 miljoen euro voor hem betaalt. Voor dat bedrag stond Real Madrid zijn ster toe uit te kijken naar een andere club die geen directe concurrent is. In zijn contract was aanvankelijk een clausule van een miljard euro opgenomen. Door de welwillendheid van Real bleek Ronaldo opeens een ‘koopje’ – voor spelers als Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho (beiden naar Barcelona), Kylian Mbappé, Neymar (beiden PSG) en Paul Pogba (Manchester United) werd in de afgelopen jaren vele miljoenen meer betaald. Real Madrid telde in de zomer van 2009 zelf 94 miljoen euro neer voor Ronaldo, daarvoor speler van Manchester United. Dat bedrag betaalde hij in de negen seizoenen erop ruimschoots terug met een karrenvracht aan doelpunten en assists. Geen record bleek veilig voor de Portugese veelvraat, die de teller na 438 officiële wedstrijden op het duizelingwekkende aantal van 450, vaak belangrijke goals ziet staan. Nog eens 119 keer gaf Ronaldo de beslissende pass. Juventus wordt na Real Madrid, Manchester United en Sporting Lissabon de vierde werkgever voor Ronaldo. De Italiaanse topclub reeg de afgelopen jaren de landstitels aaneen, maar snakt naar Europees succes. In de Champions League was het vaak Ronaldo die Juventus de voet dwars zat.

error: Kopiëren mag niet!