Tsang droomt nog steeds over Bollywoodstudio in Suriname

Tsang droomt nog steeds over Bollywoodstudio in SurinameMinister Stephen Tsang droomt nog steeds over het opzetten van een Bollywood filmstudio door India in Suriname. “U weet als geen andere dat ik graag een Bollywoodstudio in Suriname en de regio wil hebben, maar dat zijn allemaal projecten die zijn voorgesteld. Het is aan de regering om te bepalen welke projecten prioriteit zullen genieten”, zei de bewindsman gisteren op een persconferentie. Uit de 80 miljoen US dollar creditline, die door India ter beschikking is gesteld, heeft HI&T alvast projecten voorgesteld die te maken hebben met het stimuleren van kleine en middelgrote ondernemingen en toerisme. De Indiase filmindustrie kan volgens de bewindsman een grote boost betekenen voor het toerisme in Suriname. De minister denkt aan het opzetten dan wel faciliteren van een Bollywoodstudio in Suriname voor de regio. Die kan ook een bijdrage leveren aan het aanscherpen van het Surinaamse talent. “Er is 80 miljoen ter beschikking gesteld als kredietlijn, maar dat wil niet zeggen dat wij alles willen invullen. Er zijn heel veel projecten die zijn voorgesteld door de diverse ministeries”, aldus de minister.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!