Succes met social media hangt af van sociale en technische kennis

Kiev, Ukraine - October 17, 2012 - A logotype collection of well-known social media brand's printed on paper. Include Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Vimeo, Flickr, Myspace, Tumblr, Livejournal, Foursquare and more other logos.
Kiev, Ukraine – October 17, 2012 – A logotype collection of well-known social media brand’s printed on paper. Include Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Vimeo, Flickr, Myspace, Tumblr, Livejournal, Foursquare and more other logos.
Op 25 en 26 juni 2018 wordt in de Torarica Royal Ballroom en de Torarica Banquet Hall de Social Media Conference Suriname 2018 gehouden. Het is een conferentie, gericht op marketing en communicatie via sociale media, voor bedrijven en personen. “Het begint al bij dat men nog steeds geen beeld heeft waar men social media moet plaatsen. Heel vaak wordt het onder de noemer ICT geplaatst. Social media heeft twee kanten. Een technische kant, die wel onder ICT valt. Er is ook een zachte kant van communicatie. Dat licht dichterbij de sociale wetenschappen”, stelt Jean-Luc van Charante.
Wat valt er nog te leren?
Hij meent dat wij in Suriname, zowel vanuit de sociale als vanuit de technische kant, nog niet zo ver is om correct met social media om te gaan. “Zo kan het zijn dat men heel sociaal is, maar niet snapt hoe op een social media platform te werken. Andersom kan men technisch goed zijn, maar totaal niet met mensen omgaan. Voor bedrijven is dat belangrijk. Die weten vaak wel wat promotie is, maar niet wat marketing is. Je kunt een mooie flyer plaatsen op facebook. Als je echter op Instagram dezelfde flyer plaatst, navigeert men gewoon eroverheen. Men kijkt er niet eens naar, omdat het niet gemaakt is naar de stijl van het medium”, stelt Van Charante. Succes op sociale mediaplatformen hangt in beginsel dus af van de beste combinatie van sociale én technische kennis.
Dit wordt allemaal met 30 Surinaamse experts en 3 buitenlandse sprekers op 25 en 26 juni behandeld. Er is volgens Van Charante een enorme behoefte om dit soort van kennis op te doen. De conferentie is ook gebaseerd op de Social Media Marketing World (de grootste sociale mediaconferentie waar meer dan 4000 mensen elk jaar aan deelnemen). Er is vorig jaar een soort van pilot gedraaid met een soortgelijk evenement. Op basis van de toen uitverkochte stoelen, denkt Van Charante dat de vraag naar informatie groot is. Aanmeldingen voor deze conferentie geschieden via socialmedia.sr.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!