Advocaat pleit voor vrijspraak in drugszaak

Advocaat Shevanie Amirkhan heeft maandag de kantonrechter gevraagd om haar cliënt Romeo K. vrij te spreken. Indien de rechter toch overgaat tot een veroordeling verzocht de raadsvrouw om de verdachte een zodanige straf op te leggen dat die gelijk is aan de periode welke de verdachte reeds in detentie heeft uitgezeten.
Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden. Voor dit strafbaar feit heeft officier Shanta Mahadew een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, geëist en daarnaast eiste zij een boete van SRD 750, subsidiair een maand hechtenis. Volgens Amirkhan heeft de verdachte de feiten vanaf zijn aanhouding ontkend. Hij heeft sinds kleins af een visuele beperking. De verdachte beweert de getuige A. niet te kennen. Bovendien is ook gebleken dat de verdachte nimmer met de getuige A. is geconfronteerd. Volgens Amirkhan gaat het in deze om een één tegen één verklaring. Ten aanzien van de getuigenverklaring van Finky kan er ook niets gezegd worden, omdat deze getuige niet is achterhaald. Volgens de getuige A. heeft de verdachte het appartement gehuurd. Echter wordt er een kwitantie overgelegd op naam van Finky. Op basis van al deze tegenstrijdigheden verzocht de verdediging om voorbij te gaan aan de verklaring van de getuige A. en de verdachte vanwege gebrek aan bewijs vrij te spreken.
Openbare aanklager Shanta Mahadew merkte op dat de verdachte vanwege zijn beperking niet was uitgestapt uit de wagen. Finky was ook erbij en heeft toen zijn identiteitsbewijs overgelegd voor het huurcontact. Daarom werd de kwitantie op diens naam uitgeschreven. Bovendien is er een telefoonuitdraai in het dossier, waaruit blijkt dat de verdachte in de periode, gelegen tussen 13 tot 15 maart, regelmatig contact heeft gehad met de getuige A. Deze uitdraai ondersteunt de verklaring van de getuige A. Op 23 juli krijgt de verdachte de gelegenheid om het laatste woord te voeren. Deze verdachte is eerder reeds op vrije voeten gesteld. Hij was niet aanwezig tijdens de behandeling van zijn strafzaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!