Diana Pokie: ‘Binnen Abop wordt niet meer over Amafo gesproken’

Diana Pokie
Diana Pokie
Abop- parlementariër Diana Pokie wenst haar ex-partijgenoot Alice Amafo veel succes toe in haar besluit om een nieuwe partij op te richten. “Als zij vindt dat zij sterk is met een nieuwe partij, wie is dan de Abop om haar daarin te beletten. Binnen de Abop wordt er niet echt meer over haar vertrek gesproken”, zegt Pokie aan Dagblad Suriname. De naam van de nieuwe partij van Amafo wordt naar verluidt: ‘Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie’. Pokie voert aan dat elke politicus/politica in een politieke organisatie de vrijheid moet hebben om zijn of haar ding te kunnen doen. Zodra dat niet meer het geval is, biedt dezelfde vrijheid de keus om dan op te stappen en je eigen weg op te gaan. “Als politica moet je dit soort acties niet onderschatten, maar mijn focus is niet gericht op het beleid van andere politieke partijen, maar op het beleid en het veldwerk van mijn organisatie, de Abop. Op 20 mei heb ik een structurenvergadering belegd in het centrum van het district Brokopondo en dat was boven verwachting. Wij doen ons ding en als je je huiswerk goed maakt, dan moet je toch wel successen boeken de komende verkiezing”, aldus de Abop’er.
NDP moet zich niet alleen focussen op Amafo
Eerder dit jaar bedankte Amafo als lid van de Abop. Voor haar was de partij ‘niet langer’ de organisatie waar zij een bijdrage kon leveren aan het helpen realiseren van de ‘aspiraties van het Surinaamse volk’. Geruime tijd werd gespeculeerd op een overstap naar de VHP. De oranje partij stelde zich echter op het standpunt dat haar naam eerst gezuiverd moest worden in het schandaal rondom de verdwenen middelen, die bestemd waren voor de uitbetaling van de Algemeen Kinderbijslag (AKB). Wat de verdachtmaking van Amafo in deze zaak betreft, vindt Pokie dat autoriteiten en vooral de NDP zich niet alleen moet focussen op Amafo, maar alle andere vermeende corruptieve praktijken grondig moet onderzoeken met als leidraad de Anti-corruptiewet. “Dat de NDP zich focust op Amafo is niet slecht, maar zij moeten de lijn doortrekken. Ook mensen binnen hun gelederen moeten aangepakt worden”, aldus Pokie.
Belfort: Amafo gepasseerd station
Na de verkiezingen in 2015 werd Amafo inactief binnen de Abop. Tijdens de verkiezingen van 2015 behaalde zij als lijsttrekker van de Abop in Paramaribo 1863 stemmen. Ondanks het feit dat de Abop wel een zetel bemachtigde in de hoofdstad, bleek lijstduwer Edward Belfort met 5759 stemmen op voorkeur de zetel naar zich te hebben toegetrokken. Belfort om een reactie gevraagd, zegt dat hij zich niet langer bezig wil houden met de politieke stappen van Amafo, aangezien dit voor hem een gepasseerd station is.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!