Belfort pleit voor deskundige begeleiding families Kemble en Nasir

Abop-parlementariër en voormalig justitieminister Edward Belfort vraagt de regering om voor deskundige begeleiding te zorgen voor de families van Miquel Kemble en Isra Nasir. Kemble, lid van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), heeft zijn vrouw na een woordenwisseling op 6 juni doodgeschoten bij een pompstation aan de Magentakanaalweg. “Ik hoop dat deskundige begeleiding voor Kemble, zijn kinderen, zijn familie en de familie van Nasir geadviseerd wordt”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. Belfort, ex-politieman, voert aan dat dit geval voor ernstige opschudding heeft gezorgd binnen de gemeenschap, waar gelijk harde uitspraken vooral op social media zijn gedaan ten aanzien van het gedrag van wapendragers. Hijzelf typeert deze zaak als zeer gevoelig. “De zaak is in onderzoek bij de politie en ik wil daarom geen uitspraken doen om het onderzoek te dwarsbomen. Niemand had het misschien zo gewild, want als wij naar de foto’s van de mensen kijken dan zien wij dat het een jong koppel was, dat best wel van elkaar hield. Gaandeweg de relatie is er iets misgegaan in het huwelijk, waarbij nu één van de partners er niet meer is en de andere is opgesloten. Hoe moeten de twee jeugdige kinderen van dit koppel dan verder?”, stelt de volksvertegenwoordiger. Hij condoleert de families en de leden van de BBS.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!