Minister Dikan: “Ik laat niet sollen met mijn goede naam”

Het aanmaken van een nepaccount door onverlaten, waarbij men zich voordoet als een minister, is blijkbaar de nieuwste rage geworden. In een zeer korte periode zijn zowel de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, alsook de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, slachtoffer geworden van deze individuen. Niet lang nadat de laatste berichten uitkwamen dat er ook van de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, een nepprofiel is gemaakt op Facebook, duiken er nu berichten op van een oplichter die zich voordoet als de minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Edgar Dikan. Deze persoon benadert derden om beltegoed te krijgen. Hoewel er in dit geval geen sprake is van een nepprofiel op Facebook, gaat het uiteindelijk om dezelfde gedachte en dat is personen in de samenleving zover te krijgen (oplichten) om diensten of geld afhandig te maken. Het ministerie kreeg vanuit de samenleving diverse klachten van personen die hun geld zijn komen opeisen, omdat zij beltegoed zouden hebben overgemaakt voor de minister op zijn verzoek. “Volgens de mensen, die allen dezelfde verhaal vertelden, werden zij gebeld door de persoon die zich opgaf als te zijn minister Dikan”, zegt de minister. “Zogenaamd zou ik mensen dus gevraagd hebben naar beltegoed. Nadat het gevraagde beltegoed was opgestuurd, kon men deze oplichter telefonisch niet meer bereiken. Men kwam daarna naar het ministerie om het geld op te eisen.” Nadat een dame had aangegeven rond SRD 750 opgestuurd te hebben en dreigde dit via de pers bekend te maken, zag de minister de ernst van de zaak in. Hoewel de minister reeds aangifte heeft gedaan, heeft hij besloten dit wederom te doen en zelf een bericht via de pers te lanceren. “Ik laat niet met mijn goede naam sollen”, stelt de minister.
De slachtoffers is meegedeeld dat zij het geld dat ze de “minister” hebben voorgeschoten, mogen declareren op het ministerie. Intussen heeft de bewindsman voor de tweede maal aangifte gedaan bij de politie en is het onderzoek in deze zaak gaande. Verder roept de minister de gemeenschap op om alert te zijn, omdat hij niet zit achter het verzoek om in aanmerking te komen voor beltegoed vanuit de samenleving.
NK

error: Kopiëren mag niet!