In2PRofair een marketingtool voor de ondernemer

Marion Stekkel-Vroom
Marion Stekkel-Vroom
Women in Business Suriname (Wobus) zal van 29 juni tot 1 juli 2018 de In2PRofair organiseren in The Spot aan de Wilhelminastraat. Het gaat in dit kader om een beurs voor Surinaamse ondernemers om hun producten te promoten, marktonderzoek te doen en te netwerken. Ondernemers kunnen zich registreren op het secretariaat van Wobus. Wobus-voorzitter Marion Stekkel-Vroom geeft aan dat de organisatie samen met de doelgroep wil kijken welke mogelijkheden er gecreëerd kunnen worden. Het is heel belangrijk dat de ondernemers gebruikmaken van de beurs om te netwerken en vooral hun product te promoten bij de samenleving. De beurs is een platform waar men middels een stukje marketing moet achterhalen wat er speelt onder het publiek, zodat zowel de ondernemer als de organisatie een indicator heeft in wat er speelt. “Dankzij voorgaande beurzen hebben wij de sector cosmetica kunnen ontwikkelen, omdat er genoeg potentie bleek binnen de sector.”
De In2PRofair was eerst een tweejaarlijks evenement. Echter wil men dit nu jaarlijks gaan doen. De beurs, die eerst de naam droeg The Womens Lifestyle Fair, werd eerst in KKF georganiseerd. “Dit jaar gaat het om starters en kleine ondernemers. We focussen ons op vrouwen, maar de trend is dat mannen er toch altijd bij zijn, wat wij zeker toejuichen. Het product is divers, van dienstverlening tot productiebedrijven.” Wobus zat een beetje overhoop met de prijs vanwege het feit dat zij altijd naar subsidies uitkijken, die kostendekkend moeten zijn zodat de prijs niet zo hoog zit bij de ondernemer. Dit jaar heeft de organisatie volgens Stekkel niet voldoende subsidie gehad om de kosten te drukken, dus zijn de stuntprijzen voor de booths van het jaar SRD 1000 voor de ondernemers die geregistreerd staan bij Wobus. Voor de clustergroepen zijn de bedragen SRD 1400 en SRD 2800. Het gaat in dit kader om een last minute actie, omdat de prijzen voor een ieder gesteld was op SRD 2600. Dankzij het feit dat er op het laatste moment is gelobbyd, is het gedropt naar SRD 1000. De beurs wordt in de middaguren gehouden en op 1 juli zal deze de hele dag zijn. De prijs per kaart is SRD 10 voor de entree.
“Vanwege de ruimte die we hebben, kunnen hooguit 50 ondernemers zich opgeven”, zegt de voorzitter. De registraties zijn reeds in maart-april begonnen en gaan door tot de laatste week voor de start van de fair. Er zijn momenteel nog 15 plekken open, dus moet men zich zo gauw als mogelijk opgeven. Als icing op de cake zullen de ondernemers op de beurs de ruimte krijgen om te bloggen. Ondernemers zullen 1 jaar lang worden begeleid en gepromoot op de Wobus website zowel in binnen- en buitenland”, aldus Stekkel.
NK

error: Kopiëren mag niet!