OM eist 7 jaar cel tegen agressieve echtgenoot

Voor het mishandelen en bedreigen van zijn vrouw en kinderen met de dood heeft het Openbaar Ministerie gisteren een celstraf van 7 jaar geëist tegen de verdachte Fernando A. Op de strafzitting vertelde de vrouw eerder dat zij al 10 jaren met de verdachte woonde, maar de laatste 6 jaren continu door de man geplaagd en mishandeld werd. Zo stuurde hij haar haast elke dag om bepaalde opdrachten uit te voeren. Indien de opdracht succesvol bleek, was de test geslaagd en betekende het dat de vrouw van hem hield. Volgens de vrouw zocht de man bij elke gelegenheid een reden om haar te mishandelen. Eerder is zij ook met een moker geslagen, terwijl haar zoon ook verklaarde met een ijzeren pijp te zijn bewerkt. Volgens openbare aanklager Reshmi Rathipal deed de vrouw eerder uit vrees geen aangifte tegen Fernando, terwijl zij tegelijkertijd ook de hoop had dat de man alsnog zijn gedrag zou veranderen. Op 11 januari moest het slachtoffer een Javaanse klederdracht voor de man knippen, omdat die te lang was. Fernando vond dat de kleding te kort was geknipt, waardoor hij door zijn agressiviteit bedreigde de vrouw en kinderen dood te zullen steken met een mes. Hoewel de verdachte steekbewegingen met het mes richting de hals van de vrouw maakte, kon zij deze met haar arm afdekken. Hierdoor liep zij een snijwond op aan haar arm. Volgens het slachtoffer zou de man zelf gezegd hebben dat hij met alle plezier zou kunnen kijken naar hoe zij dood kon bloeden. Hierna vertrok hij van huis. Bij het halen van haar kinderen van school, maakte de vrouw gebruik van de gelegenheid om aangifte te doen bij de politie.
Ex-vrouwen ook geterroriseerd
Rathipal verduidelijkte dat verder onderzoek ook heeft uitgewezen dat Fernando bij 2 van zijn eerdere relaties hetzelfde gedrag heeft vertoond. De ex-vrouwen verklaarden bij de politie dat zij ook vaker werden geterroriseerd, maar uit vrees nooit naar de politie gingen. Ook een buurtonderzoek wees uit dat de verdachte regelmatig tekeer gaat in huis en haast bij een ieder bekend staat als een agressieve man.
Vrouw wilde zelfmoord plegen
Fernando is gedurende de behandeling van zijn zaak erbij gebleven dat hij zijn vrouw niet heeft mishandeld en nooit zijn vrouw en kinderen met de dood heeft bedreigd. De verdachte verklaarde dat de vrouw op 11 januari ruzie met hem kreeg en gelijk hierna naar een mes greep waarmee zij bedreigde haarzelf te zullen doden. Hij greep het mes gelijk weg, maar door een kleine worsteling hield de vrouw een snee aan haar arm over. “Ik houd van haar, dus waarom zou ik zoiets met haar doen? Die vrouw wilde zelfmoord plegen”, stelde de verdachte. Op 14 juni zullen de advocaten van Fernando pleiten.
FR

error: Kopiëren mag niet!