Studenten en directie PTC houden spoed alv over aangekondigde verhoging collegegelden

Studenten van het Polytechnic College (PTC) zijn in een spoed algemene ledenvergadering bijeen gekomen om de aangekondigde verhoging van collegegelden voor het schooljaar 2018-2019 met elkaar te bespreken. De vraag bij vele studenten is wat de verhoging concreet inhoudt en welke mogelijkheden zijn er voor de studenten weggelegd om hun studie ongestoord te kunnen afronden. Uit de meeting is komen vast te staan dat de studenten in principe geen moeite hebben met de verhoging, echter wel geïnformeerd willen worden over wat de verhoging inhoudt en welk garantie geboden wordt dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Aan de directie is gevraagd welke mogelijkheden er bestaan om deze verhoging desnoods in termijnen (5) te kunnen betalen. De studenten willen ook dat er daadwerkelijk gewerkt wordt aan de faciliteiten van het instituut en erkennen dat de verhoging moet komen, maar dat er rekening wordt gehouden met de studenten die dat niet direct zouden kunnen betalen. De studenten vragen dat er garantie geboden wordt hoe de verhoging in termijnen zou kunnen worden afgelost en dat er vaker zulke meetings worden gehouden om de informatie te delen met elkaar. Er moet een plan van aanpak zijn met betrekking tot kwaliteitsverbetering en dit plan moet opgestuurd worden naar de studenten. De vergadering erkende dat PTC een van de goedkoopste hbo onderwijsinstituten is in Suriname met een collegegeld tussen de USD 750 en USD 1050. Gevraagd is dat studenten die in hun nominale fase (afronding) zitten van hun 3de en 4de leerjaar, niet meegenomen worden in de verhoging van het komend schooljaar 2018 – 2019, en dat dit ook geld voor het schooljaar 2019 – 2020, en dat studenten die in hun afstudeerfase zitten en binnen het collegejaar zullen afstuderen, hun inschrijfgeld terug zullen krijgen als zij inderdaad studeren zoals gepland. Ook is gevraagd dat schriftelijk wordt vastgelegd dat een (1) koers gehanteerd zal worden en PTC zich ook daar aanhoudt.
Door de studenten zijn ook wat zaken aangehaald betrekking hebbende op de lokaliteiten, de kwaliteit en de service van het PTC. De directie heeft erkend dat er nog altijd manco’s zijn waarmee het PTC te kampen heeft, maar dat er daarom hard wordt gewerkt om deze zo snel als mogelijk op te lossen.
Er zal vanuit het PTC een schrijven naar de studenten worden gestuurd waarin alle gedane voorstellen zullen worden bekeken en eventueel zullen worden meegenomen.
Clyde Ford, voorzitter van het studentenbestuur van het PTC, geeft aan dat hij staat achter al de voorstellen gedaan uit deze alv en hoopt op bevredigende en werkbare voorstellen in het voordeel van alle partijen. “Kwaliteit van ons onderwijs valt en staat met de efforts die wij met zijn allen zullen getroosten en daardoor open en oprecht zullen moeten blijven communiceren om het beste eruit te halen”, aldus Ford.

error: Kopiëren mag niet!