De grote en kleine vissen in Suriname

Bij het doornemen van het nieuws, lees ik een bericht waarbij ene tante Cari, van wie opsporing is gelast, omdat ze samen met iemand die voortvluchtig is valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Zij heeft, zo blijkt uit het bericht, middels gebruikmaking van valse documenten een hypotheek gesloten. Verder in het bericht wordt aangegeven dat vaker melding wordt gemaakt van gevallen, waarbij voornamelijk percelen die er verwaarloosd bij staan of waarvan de eigenaren in het buitenland woonachtig zijn, middels valse documenten worden doorverkocht of bezwaard “.
Opmerkelijk is dat van burgers als deze heel vaak wel opsporing wordt gelast, maar van elementen van “de grote boys”, en sommige anderen worden dergelijke praktijken oogluikend toegelaten. Ik denk dan terug aan wat ik zelf heb ervaren. Het stuk grond waar mijn grootouders vele jaren hebben gewoond en hun kinderen hebben gebaard en grootgebracht, w.o. wijlen mijn vader Gustaaf E. Tilborg, die aldaar geboren en getogen is, is op een heel opmerkelijke manier verhandeld. Dit alles onder het toeziend oog van het GLIS, waarbij ook een gerenommeerde notaris en een makelaar in onroerend goed betrokken was. De lachende derde was weer eens de grote zakenman van de Grote Combee. Alles is de verschillende stations gepasseerd zonder dat de rechtmatige eigenaar er iets van wist. Uit gesprekken met de raadsvrouwe van de NBM-ondernemer, is duidelijk dat zij niet over documenten beschikken omtrent het stuk grond. Mijn schrijven aan de huidige minister van ROGB is niet beantwoord. Brieven van mij aan de president van het land en aan de voorzitter van het parlement, die ik persoonlijk 3x heb afgeleverd, waarbij ik aangeef 20 jaren met de aanvraag bezig te zijn en de bedoeling hiervan, zijn nooit beantwoord. Het gewone volk wordt niet gehoord en niets gegund. Trouwens, uit de documentatie van het GLIS, is duidelijk dat het om een megaverhandeling gaat van een aantal percelen. Ook hier is weer eens gebleken dat de grote vissen steeds meer en meer vangen en dat aan de kleintjes niet eens een stukje bot gegund wordt.
Het is duidelijk dat we van een regering en haar zogenaamde volksvertegenwoordigers als deze niet anders hoeven te verwachten, anders was er op basis van eerlijkheid, rechtvaardigheid en transparantie toch enige aandacht aan mijn case besteed.
J. Tilborg

error: Kopiëren mag niet!