Jogi pleit voor dialoog na abrupte 115% verhoging verzekeringspremie

De particuliere verzekeringsmaatschappijen Assuria, Self Reliance en Parsasco hebben besloten per 1 juni hun premie te verhogen met maar liefst 115%. Survam laat de vicepresident weten dat het besluit om de premie met 115% te verhogen, genomen is door de groter wordende druk vanuit de zorgverleners om hun tarieven aan te passen. Ook zouden er in deze branche verliezen worden geleden door de verzekeraars. VHP-parlementariër Mahinder Jogi zegt aan Dagblad Suriname het jammer te vinden dat de 3 verzekeringsmaatschappijen tot zo een besluit zijn gekomen. “Aan de andere kant begrijp ik het wel, want het zijn geen onderafdelingen van het ministerie van Sociale Zaken. Het zijn bedrijven die op een verantwoorde wijze hun bedrijfsvoering doen. Wanneer wij zien dat de kosten voor dienstverlening toenemen als gevolg van slecht beleid en een te hoge koers, komen de bedrijven er niet onderuit om hun prijzen aan te passen.” Volgens de politicus moet de regering met spoed met de verzekeraars om de tafel gaan zitten om middels dialoog alle partijen tevreden te stellen. “Mensen moeten verzekerd worden. Wij moeten geen situatie krijgen dat verzekeringsbedrijven over de kop gaan, terwijl aan de andere kant het betalen voor een ziektekostenverzekering onbetaalbaar wordt voor de patiënt”, benadrukt de VHP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!