Ziekenverzorger moet kiezen tussen leven en dood

1 Ziekenverzorger moet kiezen tussen leven en doodIn het Diakonessenhuis heeft het verpleegkundig personeel de nodige adviezen en motivatie mogen ontvangen van motivational speaker en trainer Nathalie Mossel. De spreker heeft de verplegenden geadviseerd te zijn net als een arend. De arend, hoewel deze gaat door verschillende uitdagingen en voor de moeilijke keuzes staat te kiezen voor enorme pijn of leven, kiest hij voor leven. Mossel heeft een verband proberen te leggen tussen ‘the balans of life and health’. “We staan als mensen overeenkomstig aan de arend. Als je weet wie je bent, heb je geen tijd om met andere te wedijveren.” De reden waarom zij dit heeft aangehaald is, omdat de keuze die je maakt in je leven allemaal effect uitoefent op het lichaam en de geest. Er moet een balans zijn met wat we in ons lichaam zetten, waaraan we denken en de conditie van je hart. Mensen zien er soms gezond uit, maar zijn het van binnen niet. Dat is namelijk een traject dat je moet doorlopen om die balans te brengen in je leven.”
“Wanneer je voor diverse uitdagingen staat, ziet men die transformatie van buiten wel, maar niemand weet wat er van binnen met je gebeurt. Vandaar dat het belangrijk is dat wij weten dat wij elke storm kunnen overleven, omdat je als mens al diverse obstakels hebt overbrugd. Het zijn de emotionele, gezondheidsproblemen of spirituele problemen”, zegt Mossel. De verpleegkundigen zijn personen die sowieso weten te overleven in slechte tijden vanwege de dingen die zij zien en meemaken met patiënten en de dingen waarmee ze moeten dealen in hun persoonlijke leven. Dat is niet altijd een gemakkelijk proces. Vandaar dat Mossel de aanwezige verpleegkundigen heeft voorgehouden te vliegen als een adelaar. “De adelaar wordt door niemand geïntimideerd, omdat hij weet wie hij is. Als je een doel hebt, laat je anderen je niet achterhouden omdat je weet wat je moet doen. Als we praten over healthy lifestyle hebben we het vaak genoeg over je lichaam, je geest en je hersenen. Waarin geloof jij en wat is je kracht. Jouw kracht zal uiteindelijk de juiste balans tussen leven, lichaam en je geest bepalen”, aldus Mossel.
NK

error: Kopiëren mag niet!