SLM-passagiers 2 dagen gestrand op Curaçao

ORANJESTAD – Passagiers van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) hebben noodgedwongen 2 dagen extra moeten doorbrengen op Curaçao. Dit komt doordat Surinam Airways geen kisten had om deze passagiers op de regionale route op te halen. Na 2 dagen op Curaçao gebleven te hebben, zijn ze vrijdagmiddag naar Aruba overgevlogen met een kist van Insel Air. Vrijdagavond laat zijn ze met de SLM-vlucht, die uitgevoerd werd met een gehuurd vliegtuig, teruggekomen naar Suriname. “Hoe laat gaan we naar Suriname”, vraagt een passagier terwijl ze naar het vluchtinformatiescherm kijkt in de vertrekhal van de Reina Beatrix Airport op Aruba. “Huh, we gaan toch niet nog een dag hier moeten blijven”, zegt een man op senioren leeftijd, wanneer hij de vlucht naar Suriname niet ziet voorkomen op het informatiescherm. Iemand anders maakt hem duidelijk dat die info later op de dag geplaatst zal worden.
“Dit maak ik voor het eerst mee”, zegt P.R., die op vakantie was op St. Maarten met zijn zus en woensdag via Curaçao zou moeten terugkeren. “Mie ede weri helemaal. Bij het gaan moesten we door vertraging ook 1 dag extra blijven op Curaçao. En nu bij terugkeer nog 2 dagen”, ergert hij zich. De zus van P.R. zoekt snel wifi-verbinding. “Kan je me helpen. Ik moet me dochter via Whatsapp bellen en doorgeven dat we zaterdagochtend gaan landen op Zanderij”, vraagt zus R.R. aan een persoon die uit Peru terugkeert en met diezelfde vlucht vrijdagavond naar Paramaribo moet. Om wifi-verbinding te krijgen op de luchthaven moet men zich registreren met naam en email-adres.
Een heer rond de 40, P.B., vraagt ook meteen om zijn wifi-verbinding in orde te maken. “Ik heb geen emailadres toch. Me dochter moet nu ongerust zijn. Ik wil haar even bellen en zeggen dat we vanavond laat in Suriname zijn”, verzoekt hij. “Ik wil eten, eten. En rijst. Ik ben al moe van die fastfood-dingen. We hadden uit Suriname groenten meegenomen, maar de vertraging was niet bijberekend”, zegt een andere vrouw. Ze snelde meteen naar een restaurant op de luchthaven om eten te halen. Echter, wederom noodgedwongen fastfood.
Op de gezichten van de tientallen gestrande passagiers is de woede van de 2-dagen durende vertraging duidelijk af te lezen. Maar tegelijkertijd ook de vreugde om terug te keren naar Switi Sranang. “Oh wat zal ik blij zijn als ik land op Zanderij. De SLM heeft ons vergoed voor de 2 dagen met alle onkosten, zoals hotel, voeding en drank, maar de vertraging brengt alles in de war, vooral thuis.”

error: Kopiëren mag niet!