Pseudo politiemannen blijven aangehouden

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag nog een getuige gehoord in de berovingszaak waarin de politieman Biesnoedath P. tezamen met zijn comparanten Shaam G. en Kirankoemar R. zijn aangehouden. De getuige J. verklaarde dat hij op 15 maart 2017, de dag van de beroving, in Guyana vertoefde. Hij werd gebeld door zijn wederhelft dat drie politiemannen thuis bij hem zijn geweest. Zij waren allen geüniformeerd en gaven de bewoonster te kennen dat zij bezig zijn met een onderzoek. Zij hebben een tip gehad dat er drugs in de woning is verborgen. De verdachten die zich als politiemannen voordeden hebben zich via de voordeur toegang tot de woning verschaft en vervolgens gingen zij in de kantoorruimte. Zij hebben de vrouw opgedragen om de kluis welke in het kantoor was bewaard te openen. De kluis waarin een polshorloge, sieraden, USD 4000,- en SRD 5000,- waren bewaard werd door de nepagenten meegenomen. De vrouw die op dat moment met haar schoonvader en een 7 maanden jonge baby in de woning was werd in de boeien geslagen en in die situatie achter gelaten. Ook de schoonvader werd niet bespaard. Hij werd ook geboeid achtergelaten. Nadien heeft de brandweer de handboeien verwijderd. De getuige heeft deze zaken van zijn vrouw vernomen. Hij vindt het erg dat de verdachten zijn 7 maanden baby alleen in de kamer hebben gelaten en de ouderen in de boeien hebben geslagen. Volgens de getuige vernam hij van zijn vrouw dat de politie van Livorno reeds eerder thuis bij hem was geweest. Echter was hij op die dag ook niet thuis.
De advocaten Robby Denz, Oscar Koulen en Lygia Palmburg deden na het getuigenverhoor het verzoek tot in vrijheidstelling van de verdachten Biesnoedath P. en Shaam G. De raadsvrouwe heeft een alibi opgeworpen dat de verdachte Shaam G. op die bewuste dag van de beroving in een kindertehuis aanwezig was om de kinderen een leuke dag te bezorgen.
Volgens Denz en Koulen kan hun cliënt Biesnoedath P. niet verantwoordelijk worden gesteld voor de beroving. Hij heeft inderdaad de attributen aan Shaam overhandigd om deze te vernietigen. Hij heeft verder geen bemoeienis gehad met de roof. Kantonrechter Valstein heeft de verzoeken van alle advocaten afgewezen. Op 18 juli wordt de behandeling voort gezet. Het trio blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!