President met 4 ministers op staatsbezoek naar Brazilië

President Desi Bouterse
President Desi Bouterse
Op uitnodiging van de President van de Federatieve Republiek van Brazilië, Z.E. Michel Temer, vertrekken de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse en de first lady, Ingrid Bouterse – Waldring, met een delegatie bestaande uit de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, de minister van Defensie, Ronni Benschop, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de minister van Justitie en Politie.
Tijdens dit bezoek zal de President op 2 mei 2018, een bilaterale ontmoeting hebben met zijn collega, Z.E Michel Temer, van het buurland om met name de goede relatie tussen beide landen te bespreken en toekomstgerichte plannen uit te diepen. Ook zullen de regeringsleiders zich buigen over relevante regionale onderwerpen. Tevens zullen er bilaterale gesprekken gevoerd worden tussen de Ministers van Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, en Justitie en Politie en hun respectieve collega’s.
De First Lady zal een speciaal programma afwerken en met name bezoeken brengen aan vertegenwoordigers van het Braziliaans Fonds voor Onderwijs Ontwikkeling (FNDE) en de First Lady van Brazilië.
Voorts ligt het in de bedoeling gedurende dit belangrijk bezoek enkele overeenkomsten te ondertekenen in het kader van onder ander de bevordering van investeringen, politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouwsector en capaciteitsversterking.
De delegatie vertrekt op 01 mei en wordt op 3 mei terugverwacht in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!