Beneden elk niveau

Het is een betreurenswaardige zaak, dat de heer Liakat Mahawatkhan . de huidige voorzitter van een gevestigde partij (VHP) zo neerhaalt! Als een neutrale burger ben ik de mening toegedaan, dat dit gedrag ver beneden alle niveau is. Leakat moet gezien worden als een gelukszoeker, die al jaren op een ministerpost aast; zijn voorkeur gaat uit naar LVV. Nu het hem niet is gelukt gaat hij op zijn eigen wijze spijkers op laag water zoeken. Dit is een zeer kwalijke zaak en het wordt ten zeerste betreurd. Dat hij tegen de VHP zo te keer gaat, kan te wijten zijn aan het feit dat hij teleurgesteld is in wijlen voorzitter J. Lachman.
Toen de president gekozen moest worden in DNA was er een quorumprobleem. Mahawatkhan, Chander Bachoe e.a. werden zwart gemaakt, dat zij geen medewerking wilden verlenen om wijlen president Johan Kraag te laten kiezen/ benoemen in DNA. Tenslotte moest het lid Ch. Bachoe vluchten naar Nederland.
Samen met mij vinden velen het vreemd, dat er zijdens de VHP- voorzitter geen enkele reactie wordt gegeven, waarbij Mahawatkhan heel duidelijk “below the belt” is gegaan. Dhr. Chan Santokhi heeft ook nimmer gereageerd en/of tegengesproken op aantijgingen van dhr. D.D Bouterse (NDP- Vz), vooral inzake de kwestie “Sege Bai”, drugs etc.
Indien Liakat hem beticht van vergaande- en/of bezwarende beledigingen, dat hij samen met zijn kornuiten van Lelydorp, die drugsdealers zijn, optrekt; dan moet Santokhi mansgenoeg zijn om tenminste op de aantijgingen in te gaan en in de pers zich vrij te pleiten.
Het is misschien terecht te stellen, dat onze Chan geen charismatische leider is en dat hij de aantrekkingskracht niet heeft om zijn achterban te bundelen. Men wordt geen nationale partij of leider door overlopers te accommoderen en binnen de Marron en de Indiase gemeenschap te opereren. Hetzelfde geldt voor de PL, NPS, de HVB etc…
Er zijn slechts enkele partijen, die gekwalificeerd kunnen worden als een nationale partij. Dit laat ik aan de Surinaamse burgers over om te beoordelen om welke partijen het gaat en kan gaan. Trouwens, er zijn ook een aantal overlopers toegetreden tot deze z.g. nationale partijen.
Dat de VHP-structuren het niet eens zijn met bepaalde wijzigingen, inzake de zittingsperiode van DNA- leden, voorzitters etc. (citaat d.d. 06/03/’18), kan worden gesteld dat deze wijzigingen al generaties eerder moesten worden gepleegd. Zie het voorbeeld van de politieke organisatie DOE, hun statuten zijn wel progressief en acceptabel te kwalificeren.
Overlopers
Mahawatkhan (ex VHP/ DNA lid), Sh. Mansaram (ex VHP/ DNA lid), L. Soerdjan (ex VHP/ DNA- lid) e.e.a. mogen hun partij de rug toe keren, maar zij dienen de politieke ethiek hoog in hun vaandel te houden en geen “vuile was” naar buiten te brengen. Zie het voorbeeld van o.a. de BEP (Celsius Waterberg), de overgelopen NPS-ers (Kensenhuis, Remie Pollack) en van de PL (Raymond Sapoen, D. Chitan, de kroonprinsen Mike Noersalim en Enrique Ralim).
Het zij gesteld, dat elke dynamische politicus en elke politieke leider vanuit een missie dient te werken in ’s Landsbelang. En dat zij alle gegronde- en/of ongegronde aantijgingen dienen tegen te spreken, z.a. het DNA Lid, A. Gajadien het doet.
Indien er vergaande- en denigrerende uitspraken tegen de VHP- en welke voorzitter dan ook worden gedaan, dient men als een geloofwaardige leider het te weerspreken.
Want: wie zwijgt, stemt toe!
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!