Stichting Surinaamse Genealogie groeit voortdurend

Oud-voorzitter Pieter Bol van de Stichting voor Surinaamse Genealogie bezoekt Suriname jaarlijks in zijn hoedanigheid van adviseur en hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Wi Rutu’
Oud-voorzitter Pieter Bol van de Stichting voor Surinaamse Genealogie bezoekt Suriname jaarlijks in zijn hoedanigheid van adviseur en hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Wi Rutu’
Leden van de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG) zijn vrijdag bijeengekomen in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname (NAS). Pieter Bol van de in Nederland gevestigde stichting bevindt zich in Suriname voor het leiden van de vergadering. SSG heeft een ledenbestand 425 leden, waarvan 50 in Suriname. Tijdens de bijeenkomst werden interne aangelegenheden besproken en werd het halfjaarlijks tijdschrift ‘Wi Rutu’, waarvan Bol de hoofdredacteur is, gepresenteerd.
Jaarlijkse SSG Konmakandra
In Wi Ruti is onder andere opgenomen een verslag opgenomen van de jongste SSG Konmakandra in Nederland. Tweehonderd bezoekers, leden/donateurs en introducees genoten van een programma met interessante en inspirerende sprekers, waaronder Cornelly Spier, oud-voorzitter Sylvana Dankerlui, Wim Verboven, Carry Ann Tjong-Ayong. Er werd een workshop gehouden door Henk Muntjewerff, John Sang Ajang en Pieter Bol, die als ‘nuttig’ werd gekwalificeerd. Er was een fototentoonstelling over het thema van de dag ‘Erfgoed en afkomst in Suriname’. Een boekenstand hoorde er ook bij.
Meerjarenplan
In het programma van Bol is ook opgenomen, een vernieuwde cursus Surinaams stamboomonderzoek, die in samenwerking met het NAS aan beginnende en meer gevorderde familieonderzoekers in Suriname wordt aangeboden. Belangstellenden kunnen zich voor kosteloze deelname registreren bij het NAS. Om de missie van de SSG te bevorderen, voert Bol tijdens zijn verblijf in Suriname ook gesprekken met relevante personen, organisaties en instituten waaronder het NAS. In 2018, haar zeventiende levensjaar, stelt de SSG een meerjarenbeleidsplan samen waarin de visie en activiteiten voor de komende jaren uiteen worden gezet. Het doet de SSG goed dat het aantal leden in zowel Nederland als Suriname voortdurend toeneemt. In Suriname is Marcel Meyer van Sunecon de contactpersoon.
HD

error: Kopiëren mag niet!