Girjasing: ‘Directeur Cultuur heeft openlijk partij gekozen’

Cultuur-directeur Elviera Sandie
Cultuur-directeur Elviera Sandie
Parlementariër Sheilendra Girjasing is niet te spreken over de manier waarop Cultuur-directeur Elviera Sandie zich etaleert binnen de samenleving. “Ik vind het niet erg als mens. Ik wil mevrouw Sandie toch wel erop attenderen dat zij topambtenaar is. Topambtenaren moeten zich onthouden van de actieve politiek. Wij weten dat de NDP geen kader heeft, vandaar mevrouw Sandie het wil opnemen voor de NDP. Maar zij mag dat niet doen, vanwege haar ambtenaar zijn. Zij heeft openlijk partij gekozen. Dit op een heel moeilijk directoraat van Cultuur. Zij moet trachten culturen in eenheid en saamhorigheid met elkaar te laten optrekken en ontwikkelen. Zij is niet in staat die job te klaren, maar wil wel de politieke toer opgaan voor de NDP”, stelt Girjasing.
Sandie reageerde onlangs middels een schrijven op een discussie rond de linkse en rechtse gedachten van de Nationale Democratische partij en de Vooruitstrevende Hervormingspartij. “De NDP is, in tegenstelling tot de VHP van Idris Naipal, links georiënteerd ja, gefocust op de menselijke sociale ontwikkeling, vooral dat deel van het volk behorende tot de grass roots in ons land. Zij krijgen tenslotte de hardste klappen van onze schommelende economie. De VHP is absoluut rechts georiënteerd, haar focus is op de kapitalisten in het land. Let maar op wat hun parlementariërs roepen in DNA, vanaf het opdoeken van de sociale ministeries tot de stopzetting van de sociale pakketten. Herinnert u zich nog de grootste tegenstanders van de 3 sociale wetten in 2014, die basisvoorzieningen voor de grass roots hebben gegarandeerd. Wie hebben tegen deze wetten gestemd?? Juist ja, Nieuw Front, inclusief de VHP”, schreef Sandie.
Critici wijzen erop dat indien politieke uitspraken door een topambtenaar uit de VHP-tent onder de NDP-regering zou komen, dit voor de VHP’er fataal zou aflopen. “Kijk naar de samenstelling van de directie van Cultuur. Het schijnt alleen maar alsof er 1 bevolkingsgroep in Suriname is die Cultuur moet uitdragen. Waar zijn de Chinezen, Indianen en Javanen?”, vraagt Girjasing zich af.
Volgens Girjasing is het al een moeilijke klus om de verschillende culturen in saamhorigheid bij elkaar te houden. Politieke toertjes van de leider van zo een directoraat kunnen deze wens voor saamhorigheid juist schaden. “Zij zoekt haar toevlucht in de politiek door te vertellen hoe geweldig de NDP is, terwijl wij vandaag pinaren als ratten, dankzij haar politieke partij. Dat mevrouw Sandie maar SRD 17 miljoen heeft op de begrotingen voor haar directoraat, komt door het beleid gevoerd door de NDP”, aldus Girjasing.
Suriname is volgens Girjasing ‘al verziekt geraakt van mensen die openlijk in overheidsdienst, politiek bedrijven voor de NDP’. Dit moet volgens hem nu eens ophouden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!