Wilgo Valies: “Alleen in eenheid kunnen wij intimidatie en onderdrukking bestrijden”

Het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft een week na de beëdiging van Lilian Ferrier als nieuwe Onderwijsminister geconstateerd dat er wederom sprake is van intimidatie en onderdrukking naar de leraren toe. Initieel werd de indruk gewekt dat de vakbonden de kat uit de boom kijken; er werd namelijk met geen woord gerept over de nieuwe gesprekspartner van de voornoemde vakbonden. Echter blijkt daarin een verandering te komen. Op social media circuleert een bericht, waarbij vakbondsleider Wilgo Valies alle shopstewards oproept om zich te buigen over de ‘aanval’ van minister Ferrier. Tegenover Dagblad Suriname bevestigt Valies dat er vrijdag aanstaande vergaderd zal worden in het BvL-centrum. “Wij zullen nagaan welke stappen ondernomen moeten worden wanneer de minister aan onze rechten en verworvenheden komt. Alleen in eenheid kunnen wij intimidatie en onderdrukking bestrijden”, aldus Valies in zijn oproep naar de shopstewards toe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!