M. Ashim: ‘Een zuil die woningbouw- en constructiesector ondersteunt’

Industrieel Mohamed Ashim werd als blijk van waardering voor zijn positief ondernemerschap en maatschappelijk werk in 2017 gedecoreerd als Ridder in de Orde van de Palm
Industrieel Mohamed Ashim werd als blijk van waardering voor zijn positief ondernemerschap en maatschappelijk werk in 2017 gedecoreerd als Ridder in de Orde van de Palm
‘Het kan beter met de bouw- en constructiesector in Suriname. Als betrokkene met bemoeiingen in deze branche probeer ik het beste van te maken en draag ik bij aan de industriële ontwikkeling van Suriname’, aldus de industrieel Mohamed Ashim, directeur-eigenaar van M. Ashim Zinkplatenfabriek aan de Calcuttastraat en op de hoek van de Bindadienweg en de Oost-Westverbinding in het district Commewijne.
De sleutel van succes
‘Er niet bij de pakken gaan neerzitten, is geboden. Het ligt aan ondernemend Suriname om het waar te maken. Dat kan door constante controle tijdens het productieproces, kwaliteitsproducten op de markt te brengen en goede service en dienstverlening te verlenen. Niet vergeten mag worden dat een bedrijf valt en staat met de vakkundigheid en de motivatie van het personeel die in overeenstemming daarmee goed behandeld dient te worden.’ Volgens Ashim heeft hij door deze maatstaven te volgen, een goede reputatie opgebouwd. Hierdoor werd in de loop van de tijd een klantenbestand opgebouwd.
Stukwerk, kleine en grote opdrachten
M. Ashim Zinkplatenfabriek is klein begonnen en heeft zich gedurende 66 jaar ontwikkeld tot een solide bedrijf. Anno 2018 is de onderneming in staat om stukwerk, kleine en grote op maat gesneden opdrachten uit te voeren. Daar zorgt een geavanceerd machinepark, voldoende voorraad grondstoffen en materialen voor. Gewezen werd op de onbrandbaarheid van zijn bouwmaterialen, die bestand zijn tegen atmosferische invloeden, licht van gewicht zijn, alsmede weinig onderhoud vragen en eenvoudig zijn aan te brengen.
Naamgeving dekt de lading niet
Gezien de verscheidenheid aan materialen en producten die Ashim vervaardigt, dekt de naamgeving ‘zinkplatenfabriek’ de lading niet meer. Ashim houdt het echter vanwege de symboolwaarde, de bekendheid en de goede naam die opgebouwd is in de samenleving op ‘M. Ashim Zinkplatenfabriek’. Begonnen met het vervaardigen van zinkplaten en spijkers is overgegaan tot alles wat met dakbedekking te maken heeft. Er worden in Commewijne duro tanks, vuilnisbakken, afvalbakken, pvc-buizen en pvc-schroten gemaakt.
HD

error: Kopiëren mag niet!