Paul Somohardjo: ‘Vriend van de vijand is ook mijn vijand’

2Paul SomohardjoPL gaat voor meer dan 2 zetels in Nickerie

‘De vriend van de vijand is ook mijn vijand’, stelt de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, tegenover Dagblad Suriname. Met de vijand bedoelt bij de politieke partij NDP, die onder voorzitterschap van Desi Bouterse al bijkans 8 jaren in het machtscentrum zit. De PL hield afgelopen zaterdag haar tweede actua festa in Nickerie. Ze mikt bij de komende verkiezingen niet op 1 maar meer dan 2 zetels in het rijstdistrict. Zoals hij eerder stelde, gaat Somohardjo gehoor geven aan het verzoek van de Nickerianen om behalve volksvertegenwoordigers ook vertegenwoordigers van het kabinet af te vaardigen uit het rijstdistrict.
Nieuw Suriname
De actua festa Nickerie wordt door Somohardjo aangeduid als succesvol. Behalve de presentatie van 35 kernen aan de gemeenschap, zijn ook de jongeren-, vrouwen- en onderwijsraad geïnstalleerd. Daarnaast is uit de doeken gedaan dat de PL gaat samenwerken met Nieuw Suriname (NS). Namens de NS mocht ondervoorzitter Leakat Mahawatkhan het woord voeren. Ook zijn geruchten ontzenuwd dat assembleelid William Waidoe uit de PL stapt.
Wie opstaat tegen NDP wordt vriend van PL
Somohardjo stelt duidelijk dat er korte metten gemaakt zullen worden tegen de ‘a no mi ‘ spreuk die door de NDP wordt gehanteerd. Elkeen die opstaat om het beleid van Bouterse te bekritiseren en af te keuren, wordt de vriend van de PL. Somohardjo schroomt er niet voor aan te halen dat de NDP zelf geruchten de wereld in stuurt dat zij gaat samenwerken met de VHP. Deze misleiding is bedoeld voor eigen politiek gewin, om te voorkomen dat een deel van de achterban wegvlucht.
Jaardag Somohardjo
Een dieptepunt zaterdagavond was het plotselinge heengaan van een trouw lid van de PL. ‘Ze heeft nog met mij gesproken.’ Zij was die avond aanwezig in het PL-centrum in Nickerie. Na het officieel gedeelte werd een aanvang gemaakt met het informeel deel van de avond met muziek. Toen voelde zij zich onwel. Met de meeste spoed werd zij afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum, na een uur gaf zij de geest. Momenteel wordt geconcentreerd op de jaardag van de partijvoorzitter. Dit zal gevierd worden op 5 mei. Vanaf 15 mei tot 15 juni is het ‘vastenmaand’. De derde actua festa vindt op 30 juni plaats te Clevia.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!