‘Dat overheid geen geld heeft, is niet onze hoofdpijn’

1 Dat overheid geen geld heeft is niet onze hoofdpijnBestuur onder voorzitterschap Wouden herkozen

De Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft op 27 maart een bestuursverkiezing gehouden. Hier is wederom gekozen het bestuur onder leiding van Renate Wouden. Hoewel het in dit kader gaat om hetzelfde bestuur hebben enkele leden zich uit het bestuur teruggetrokken en zijn 3 andere leden benoemd, te weten Roy Sporkslede, Rude Sangali en Rudi Breeveld. De herkozen bondsvoorzitter heeft tijdens de vergadering gesproken over diverse zaken de leden treffende, waaronder uitbetaling van de koopkrachtversterking. Dit onderwerp is over en weer bediscussieerd, maar de bond wist standvastig te blijven in het feit dat uitbetaling van de koopkrachtversterking de gepensioneerde ambtenaren rechtens toekomt. De voorzitter heeft teruggeblikt hoe dit proces tot nu toe is verlopen. Vanaf 2016 krijgen de gepensioneerde ambtenaren maandelijks SRD 100 aan koopkrachtversterking uitgekeerd. “We hebben in de maand oktober 2017 strijd gevoerd om te kunnen krijgen het bedrag SRD 375 of SRD 500.” Deze 2 bedragen worden genoemd, omdat de ambtenaren in april/mei/juni van 2017 SRD 375 aan koopkrachtversterking hebben gehad. In juli hebben ze vanwege uitbetaling van het vakantiegeld geen koopkrachtversterking gehad. Echter vanaf augustus 2017 tot heden hebben de ambtenaren SRD 500 aan koopkrachtversterking ontvangen.
Vanaf januari zou SRD 500 uitbetaald moeten worden
In de maand april was zowel door de overheid als de vakcentrale gezegd dat er vanaf januari 2018 de ambtenaren een verhoging zou krijgen van SRD 500. Dat zou betekenen dat de gepensioneerde ambtenaren ook die verhoging zouden krijgen. “Wat schetst onze verbazing als we merken dat die verhoging niet is doorgegaan voor de gepensioneerden, maar de ambtenaren dit wel krijgen. De minister van Financiën heeft vanaf december tot en met maart 2018 aan de gepensioneerde ambtenaren SRD 375 toegekend. De achterstand van april/mei/juni is daarmee ingehaald”, zegt Wouden. Wat de leden van de maand uitgekeerd hebben gekregen, wordt in het kader gebracht van het vakantiegeld dat de ambtenaren hebben gehad in juli (omdat zij geen koopkrachtversterking hebben gehad). Dat betekent dat vanaf de maand april uitbetaald zal moeten worden een bedrag van minimaal SRD 500. De bondsvoorzitter heeft vervolgens aangegeven zich niet voor te kunnen stellen dat de minister de uitbetaling van dit bedrag eventueel niet zou voldoen. “Het kan niet zo zijn dat een bepaalde groep bevoordeeld wordt en de groep die jarenlang heeft gewerkt dit niet kan krijgen omdat er geen geld is. Dat is onze hoofdpijn niet”, aldus Wouden.
Ook gepensioneerden krijgen pakket
Wouden sprak vervolgens over de diverse activiteiten die de bond zal ontplooien. Op 9 maart was er een kennismakingbezoek met de minister van Buitenlandse Zaken, waarbij is gesproken over de bouw van een recreatieoord ten behoeve van de leden van de BBGO. Er is aangegeven dat eraan gewerkt zal worden dit een feit te maken. Ook was er een kennismakingsbezoek aan de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De bond heeft in dit kader een beroep gedaan op de minister om de leden in aanmerking te doen komen voor een pakket en wel voor de periode mei (in verband met Moederdag), juni (Vaderdag), augustus (grote vakantie) en november (kerstdagen). Volgens Wouden is de minister akkoord gegaan met dit verzoek. De registraties van de pakketten zullen in april aanvangen. Seniorenburgers konden zich na de vergadering gelijk opgeven als vrijwilligers voor het in elkaar zetten, sjouwen en verstrekken van de pakketten, gezien dit werk voor het bestuur alleen zwaar zou zijn. De pakketten kosten SRD 50 en geregistreerden moeten deze op vertoon van hun ID-kaart en lidmaatschapskaart van BBGO ophalen. Ook zal men voor administratie en bijkomende kosten een verplichte bijdrage van SRD 10 moeten betalen. Tenslotte heeft de bond bekendgemaakt dat hij vorig jaar de rechtszaak gewonnen heeft, waarbij men eindelijk het pand terug zal krijgen. De inwoners van het pand zijn door de rechter opgedragen deze te ontruimen. Een van de bewoners is in februari reeds vertrokken. Men is wachtende op de bewoners van de bovenste verdieping die uiterlijk 16 mei de kans hebben gekregen het pand te ontruimen.
NK

error: Kopiëren mag niet!