PL gaat samenwerken op rr- en dr-niveau

PL GAAT ALLEEN SAMENWERKEN OP RR EN DR NIVEAUWat het DNA-niveau betreft, gaat de PL alleen de verkiezingen in. Op rr- en dr- niveau gaat wel samengewerkt worden met andere politieke partijen. Op dit niveau zal aan blokvorming gedaan worden. Dit gaf partijvoorzitter Paul Somohardjo gisteren mee aan Dagblad Suriname vanuit Nickerie. Hij bevond zich in het rijstdistrict in verband met de formaliteiten voor de ‘actua festa’ die op 31 maart zal plaatsvinden in Nickerie.
Samenwerken op rr- en dr- niveau is voor Somohardjo de totale bundeling van het volk vertegenwoordigd in de verschillende politieke partijen. ‘Slechts op deze wijze kan de veroorzaker van de armoede uit het machtscentrum verdreven worden.’ Op DNA-niveau zal alleen de verkiezingen ingegaan worden. Dit, om te voorkomen dat de PL verwijten toegeslingerd krijgen dat ze ‘klein’ is. ‘Niemand gaat jou kunnen verwijten dat je klein bent. De PL heeft altijd gewonnen bij de verkiezingen. We hebben nooit verloren’, zegt de politicus zelfverzekerd. Somohardjo praat in termen van een tweesporenbeleid dat de PL zal voeren op weg naar de verkiezingen toe.
Somohardjo beroept zich vooral op het meerderheidsstelsel. Dit is vooral van groot belang om de president te kiezen in de verenigde volksvergadering. Het streven is op gericht om op het niveau van rr en dr de meerderheid te halen. ‘Iedereen hoe klein dan ook, mag participeren in rr- en dr- verband,’ benadrukt de topman. Zoals hij het zelf verwoordt ‘is de spoeling dun’ op het DNA-niveau. Op dit niveau zal alleen de verkiezingen ingegaan worden om te voorkomen dat de partij voor ‘klein’ uitgemaakt wordt. De afgelopen verkiezingen waren niet mals voor de PL, weet Somohardjo nog. Vanwege een ‘kleine’ partij werd niet de sleutelposities toebedeeld aan hem, terwijl de PL duizenden stemmen heeft moeten inleveren.
Lancering verkiezingscampagne in Nickerie
Behalve de actua festa die op zaterdag 31 maart plaatsvindt in het PL-centrum in Nickerie, zal de partij ook officieel haar verkiezingscampagne lanceren in het rijstdistrict. Ook vindt de installatie plaats van een jongeren-, vrouwen- en onderwijsraad waar vele leerkrachten zijn aangesloten. Tot nog toe zijn er 30 kernen geinstalleerd in Nickerie. Het streven is erop gericht om zeker 40 kernen te installeren. Deze kernen zullen op zaterdag 31 maart aan het volk gepresenteerd worden. Somohardjo geeft mee dat de leerkrachten zich aangesloten hebben bij de onderwijsraad, vooral gelet het feit dat toen de PL-bewindslieden van het ministerie van Onderwijs gedurende regering Venetiaan aanzaten, er sprake was van rust binnen het onderwijs. Het betreft de gewezen ministers wijlen Sandriman en Wolf. ‘Nadat het Onderwijs in de jaren 90 was kapotgeslagen door de NDP hebben we het in 2000 op rails gebracht.’ In 2010 was overloper Sapoen namens de PL-minister van Onderwijs. Maar vrij snel werd hij door president Desi Bouterse uitgemaakt voor brandhout. Hij werd eruit gekegeld, maar mocht een zachte landing maken als minister van Handel en Industrie.
Roep Nickerianen voor Nickeriaan in kabinet
Somohardjo zegt dat het streven erop is gericht om gehoor te geven aan de Nickerianen voor de plaatsing van een Nickeriaan in het kabinet. PL had eerder Patricia Kartosemito in 2000 als onderminister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Volgens Somohardjo heeft zijn partij niet slechts personen aangeleverd in het parlement, maar ook in het kabinet. De kandidaten die in Nickerie gepresenteerd zullen worden op DNA-niveau zullen een weerspiegeling zijn van het Nickeriaans volk. Volgens Somohardjo wordt alles in het werk gesteld om ‘the right man on the right place’ te plaatsen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!