Mathoera: “Misiekaba maakt zichzelf belachelijk door gejast en gedast met daggelden en in businessclass naar Brussel te vliegen”

VHP-parlementariër Krishna Mathoera vindt dat NDP-parlementariër Andre Misiekaba zichzelf belachelijk maakt door na zoveel kritiek uiteindelijk toch de 49ste ACP Parliamentary Assembly in Brussel, België, bij te wonen. Misiekaba is vaste vertegenwoordiger van de ACP/EU in De Nationale Assemblee (DNA). “In november 2017 roept Misiekaba in De Nationale Assemblee dat Suriname geen voordeel heeft aan de EPA, terwijl hij nu participeert aan de 49ste ACP-vergadering, welke van 20 tot 22 maart in Brussel wordt gehouden. Dezelfde Misiekaba gaf aan dat de DNA de zogenaamde EPA (Economic Partnership Agreements) met de Europese Unie niet moet ratificeren, omdat Suriname en andere ACP-landen geen voordeel halen bij de EPA. ‘Wat de EU betreft, ging het nooit om de ontwikkeling van de ACP-landen, maar altijd om de ontwikkeling van de EU’, aldus de NDP-fractieleider. ‘Als iemand zo een zware conclusie trekt, dan mag de gemeenschap van hem verwachten, dat hij zich niet drie maanden later, gejast en gedast met daggelden en een businessclass-ticket in het vliegtuig stapt om deel te nemen aan een vergadering in Brussel. Dan kom je totaal ongeloofwaardig over en maak je jezelf alleen maar belachelijk. Hij zou dan principieel een reis naar Brussel moeten afzeggen”, zegt Mathoera aan Dagblad Suriname. Tijdens deze bijeenkomst van de Afrikaanse, Caribische en Pacifische Staten en de Europese Unie (ACP/EU) zal over verschillende issues van de ACP/EU landen worden gesproken.
Misiekaba mist ruggengraat om ‘nee’ te zeggen
Mathoera vindt dat de NDP’er de inborst niet heeft en de ruggengraat mist om ‘nee’ te zeggen. Als vaste vertegenwoordiger van de ACP/EU heeft Misiekaba volgens haar al ettelijke vergaderingen bijgewoond, zonder dat de EPA agreements geratificeerd zijn, terwijl tal van ondernemers en ook de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) voorstanders zijn van een akkoord met de Europese Unie. “Immers, zij moeten hun producten kwijt op de Europese markt, waar al jaren duizenden Surinamers wonen en die erg gesteld zijn op Surinaamse producten. In plaats van het belang van Suriname te behartigen en de toegang tot de Europese markt te behouden, verkondigt Misiekaba een eigen verhaal, die niet breed gedragen wordt. De zogenaamde allesweter van de EPA, stelde in november 2017 dat alleen de EU voordeel heeft bij deze samenwerking. Als je ervan overtuigd bent dat zo een dure reis Suriname geen enkel voordeel gaat opleveren, wat ga je in Brussel vertellen? Dit is een mooi voorbeeld van het elitair gedrag van de NDP. Zogenaamd opkomen voor het arme volk en afgeven op Europa, maar als het erop aankomt, dan zijn ze wel te vinden in de dure hotels van Europa op kosten van de Staat. Misiekaba zou er goed aan doen om een keer eerlijk en oprecht de belangen van de staat prioriteit te geven, boven de enge persoonlijke of partijbelangen”, aldus de politica.
FR

error: Kopiëren mag niet!