Samir Gobind: “Kinderen tehuizen krijgen geen aandacht regering”

Kinderen van kindertehuizen krijgen niet de nodige aandacht van regeringDe jeugdvertegenwoordiger van het district Wanica, Samir Gobind, heeft in het weekend een bezoek gebracht aan kindertehuis Sukh-Dhaam in het district Commewijne. Aangezien deze ontmoeting heel bijzonder was en de bijkans 55 kinderen openhartig hebben gesproken, heeft Gobind gemeend om enkele van die zaken wereldkundig te maken. In gesprek met Dagblad Suriname accentueert hij dat de kinderen, voornamelijk tussen de 6 jaar en 18 jaar, nog steeds te kampen hebben met de eeuwenoude waterproblematiek. “De kinderen zijn compleet afhankelijk van regenwater. We leven weliswaar in een tropisch regenwoud, maar dat betekent niet dat het elke dag regent. De kinderen verlangen er hevig naar om ook het gemak van water uit de kraan te ervaren”, gaf de jeugdvertegenwoordiger te kennen. Hij vindt het onvoorstelbaar dat het voornaamste probleem in dit district anno 2018 onopgelost is gebleven.
Zoals het reeds bekend is, is het schoolvervoer enorm cruciaal voor de schooljeugd. Ook de kinderen van het kindertehuis zitten met de gebakken peren als er een staking uitbreekt van het schoolvervoer. “Van elke nalatige handeling van de regering worden de kinderen de dupe. En toch zien we dat de stakingen zich frequent voordoen.” Wat eveneens op de wensenlijst van de kinderen staat, is de toegang tot technologische faciliteiten. “De kinderen moeten voor hun schoolopdrachten werkstukken maken. Daarvoor heb je een computer met internet nodig, maar in het kindertehuis is er slechts één computer aanwezig. Daarom hebben de kinderen behoefte aan een cybertheek.” Gobind merkt op dat de kinderen nogal verwaarloosd worden door de autoriteiten, terwijl zij evenveel rechten hebben als elk ander kind. Hij concludeert tot slot dat de autoriteiten en de leden van De Nationale Assemblee (DNA) genoeg werk te verzetten hebben om het leven van deze kinderen aanzienlijk te verbeteren.
KSR

error: Kopiëren mag niet!