Dienstwoningen Nickerie nog steeds in deplorabele toestand

1 Dienstwoningen in Nickerie verkeren nog steeds in deplorabele toestand.1De dienstwoningen in het district Nickerie verkeren al geruime tijd in een deplorabele toestand. In totaal zijn er 40 dienstwoningen, waarvan meer dan 20 in een onbewoonbare staat verkeren. Voor de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) is het onvoorstelbaar hoe de regering dit al die jaren toestaat. Deze dienstwoningen zijn namelijk bestemd voor onder andere douane, politiefunctionarissen en onderwijsgevenden. Hij vraagt zich af hoe de woningnood met deze attitude verholpen zal worden. “Bij hevige neerslag of rukwinden wordt er schade aangericht waar niemand iets aan doet. Hierdoor zijn de dienstwoningen niet meer bewoonbaar. Hoe verwacht men dan dat ambtenaren naar Nickerie zullen komen om werkzaamheden te verrichten?”, liet Kalloe tegenover Dagblad Suriname weten. Het parlementslid merkt op dat president Desi Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak heeft aangekondigd dat er een snellere woningbouw geboden zal worden om de grote en langdurige huisvestingsnood terug te dringen. “Niet eens de dienstwoningen kunnen gerenoveerd worden, laat staan het nemen van bouwinitiatieven voor behoeftigen. We zijn al in maart 2018 en nog steeds is er geen spoor van de kredietfaciliteit van SRD 50.000 met een rente van 1%”, aldus de volksvertegenwoordiger.
KSR

error: Kopiëren mag niet!