Boshuizen verstrekt informatie over opleidingsmogelijkheden

1Boshuizen verstrekt informatie over opleidingsmogelijkheden1
1Boshuizen verstrekt informatie over opleidingsmogelijkheden2
1Boshuizen verstrekt informatie over opleidingsmogelijkheden3Boshuizen Business School Paramaribo heeft op zaterdag 17 maart 2018 een informatie bijeenkomst gehouden. Tijdens deze info bijeenkomst sprak directeur Oesha Sewmangal-Jaipal van het opleidingsinstituut over de mogelijkheden om een bachelor titel te behalen. Hierbij is gesproken over de duur, de aanpak en de begeleiding. Bij Boshuizen kunnen studenten zich inschrijven zowel voor opleidingen van enkele maanden als volledig internationaal erkende bacheloropleidingen van enkele jaren. Te weten de 2 top opleidingen: Bachelor Bedrijfskunde en Toegepaste Psychologie. Ook de korte praktijkgerichte opleidingen en trainingen op zowel MBO-, HBO- als Post HBO-niveau zijn aan de orde gekomen. Bij deze opleidingen krijg je alleen de kennis die je nodig hebt en de vaardigheden om deze kennis toe te passen. De inhoud van de opleidingen is gericht op de dagelijkse praktijk van de student. Toekomstige studenten konden tijdens deze bijeenkomst uitgebreid vragen stellen over de kosten, stage en verdere studiemogelijkheden. Zij die een afgeronde middelbare schoolopleiding hebben kunnen doorstromen naar de korte opleidingen als voorbereiding op de bacheloropleidingen.
Sewmangal geeft aan dat vanaf de oprichting er goed is nagedacht over de opzet van de opleiding, zodat het volgen van een opleiding goed te combineren is met een baan. Zo is in alle opleidingen de praktijkgerichte benadering terug te vinden en is er gekozen voor 1 collegeavond per week. De studenten worden competentie-gericht opgeleid waarbij steeds de vertaalslag van de theorie naar de praktijk wordt gemaakt door middel van praktijkopdrachten en businesscases. U doet geen theoretisch examen, maar sluit iedere module af met een businesscase. In de businesscase past u de kennis die u hebt opgedaan tijdens de lessen direct toe op uw eigen praktijksituatie. De businesscase is daardoor een concreet verbeterplan waar u en uw organisatie direct iets aan hebben. Wat je vandaag leert, kun je morgen toepassen.
De directeur stond even stil bij de begrippen erkenning en accreditatie omdat de school hierover dagelijks veel vragen krijgt. Zij merkte op dat de begrippen door elkaar worden gehaald. Boshuizen is een erkende particuliere onderwijsinstelling welke is erkend door het MInOWC.
En accreditatie heeft te maken met langdurige titel opleidingen zoals de bachelors die op basis van criteria getoetst wordt door de NOVA in Suriname.
Internationale accreditatie
Onze bachelor opleidingen hebben we bij de beste Universiteiten en Hogescholen met internationale accreditatie gekocht. Hierdoor kunnen studenten gemakkelijk aansluiting vinden voor verdere studie in het buitenland. Intussen hebben we al een hondertal bachelorstudenten afgeleverd. Wij zorgen ervoor dat de inhoud op niveau is, met inspirerende docenten, zodat de student persoonlijke aandacht en optimale begeleiding krijgt” om de opleiding succesvol af te ronden. Aldus Sewmangel.
We denken er wel aan om later ook in Suriname te accrediteren. Maar op dit moment zijn onze bachelor opleidingen niet door NOVA Suriname geaccediteerd. Dat de bachelor opleidingen niet door NOVA geaccrediteerd zijn doet overigens niets af aan de doorstromingsmogelijkheden van de student in het buitenland. De diploma’s van Boshuizen worden in het buitenland (indien je daar je masterstudie wenst voort te zetten) geaccepteerd. De opleidingen van Boshuizen zijn in het buitenland ontwikkeld waarbij een afgestudeerde gemakkelijke aansluiting kan vinden op een andere universiteit.
Met een minimaal afgeronde middelbare schoolopleiding kun je zonder obstakels bij Boshuizen opleidingen volgen. De opleidingen staan geheel in het teken van de student om onderzoeksvaardigheden aan te leren, die zij gelijk kunnen toepassen in hun huidige baan. “Praktijk leren is heel belangrijk”, aldus Sewmangal.
NK

error: Kopiëren mag niet!