Palu: Coronie kan stilstand in onderwijs niet gebruiken

Het is vandaag de tweede dag dat de organisatie van Bus- en Boothouders in actie is. Vooral kinderen uit de districten en het binnenland die met de schoolbus of schoolboot moeten worden vervoerd, zijn opnieuw de dupe van de situatie. In Brokopondo heeft Grassalco de verantwoordelijkheid van de overheid overgenomen en vervoert het bedrijf de schoolkinderen als een soort community project. Heel mooi initiatief, maar hoe moet het in de andere gebieden? De overheid heeft dagelijks inkomsten, de vraag is hoe stelt de regering haar prioriteiten. Prioriteiten zouden gesteld kunnen worden als we de financiële problemen van de overheid geïntegreerd zouden benaderen. Een gebrek aan samenhangend beleid resulteert wederom in stagnatie, nu in het Surinaams onderwijs.
In het district Coronie gaat de PALU samen met haar vertegenwoordigers aldaar na welke noodoplossingen er mogelijk zijn om de ongeveer 50 gedupeerde kinderen alsnog de toegang tot onderwijs te garanderen. Deze kinderen gaan dagelijks voor middelbaar en technisch onderwijs vanuit Coronie naar Nickerie.
De PALU maakt zich ernstig zorgen om de ontstane situatie. De partij is van mening dat onderwijs niet alleen een fundamenteel recht is voor elk kind, maar dat het ook de sleutel tot ontwikkeling is. En het is natuurlijk ook bekend dat de districten altijd al een achterstand hebben. Het onderwijs zou daarom te allen tijde voorrang moeten genieten in het toekennen van financiële middelen. De PALU doet daarom een dringend beroep op de regering om hard eraan te werken dat de situatie zo snel mogelijk kan worden genormaliseerd. In Coronie roept de partij gedupeerden op om contact op te nemen met de heer Cleon Gonsalves, DNA-vertegenwoordiger van de PALU. Ook Coronie kan deze stilstand in het onderwijsproces zeker niet gebruiken.

error: Kopiëren mag niet!