Mahinder Jogi: “De revolutie heeft ervoor gezorgd dat Surinamers vermoord zijn”

“De revolutie heeft ervoor gezorgd dat Surinamers op 8 december 1982 vermoord zijn, radiostations plat zijn gebrand, de grondwet en het gekozen parlement buiten werking waren gesteld, bloedvergieten plaats heeft plaatsgevonden, dictatuur zijn intrede deed in dit land, wet en recht niet geëerbiedigd werden, het land verdeeld is, een veel mensen uit het land zijn vertrokken en dat het land in haast alle sectoren kapot werd geslagen. Wij moeten God daarom bidden dat zo iets nooit meer gebeurt!” Zo reageert assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wanneer hij de geschiedenis induikt en de ‘verdiensten’ van de staatsgreep van 1980 opsomt. Aanstaande zondag is het precies 38 jaar dat militairen onder leiding van Desi Bouterse, nu president, middels een staatsgreep de macht van het land overnamen. Deze ‘Dag van de Revolutie’ is voor de achtste keer uitgeroepen tot een nationale vrije dag door de regering. Jogi voert aan dat hij aan de ene kant begrijpt waarom het staatshoofd en zijn partijleden zoveel waarde hechten aan de herdenking van deze dag, ‘omdat de Nationale Democratische Partij (NDP) zonder deze zogenaamde revolutie niet zou hebben bestaan’. Het opknappen van het Revoplein, terwijl er weinig middelen in de staatskas over zijn om de overheidsbegroting te financieren, vindt Jogi vooral een zaak die niet door de beugel kan. “Ik als Surinamer heb geen enkele reden om deze dag te herdenken. Ik begrijp dat meneer Bouterse zijn revolutie wil vieren, maar hij kan dat ook heel sober doen en rekening houden met de situatie in het land. De NDP zou deze dag daarom juist moeten gebruiken om na te denken welke ellende en problemen zij tijdens en na de revolutie in het land heeft gecreëerd”, aldus de VHP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!