Verdachte met 9 veroordelingen staat nu terecht voor 6 strafbare feiten

De 50-jarige Mukesh M., die reeds 9 veroordelingen op zijn naam heeft staan, stond woensdag voor de tiende keer voor kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor. Hem worden een 6-tal feiten verweten; allemaal hebben betrekking op diefstal. Op 8 mei 2017 heeft hij 6 stuks orchideeën gestolen, op 12 juni heeft hij kippen weggenomen uit een ren, op 5 augustus heeft hij 2 doksen ontvreemd, op 25 september heeft hij een woestijnroos weggenomen, weer op 26 november een ijsbox en op die zelfde dag ook nog een hydrofoor. De verdachte erkent al die feiten te hebben gepleegd. Op de vraag van de magistraat verklaarde de verdachte dat hij in nood verkeerde. Hij heeft de woestijnroos aan zijn vriendin gegeven. De overige zaken heeft hij inmiddels al teruggeven. Ook de kapotte hydrofoor is afgestaan. Ten aanzien van de ijsbox verklaarde de verdachte dat hij gewerkt had voor de benadeelde. Hij had hem voor zijn diensten niet betaald en daarom had hij uit boosheid de ijsbox van hem weggenomen. De verdachte heeft reeds 9 veroordelingen op zijn naam, allemaal betreffende inbraken. Hij betuigde spijt bij de rechter. De magistraat heeft met toestemming van de verdachte advocaat Krish Bhoendie toegevoegd aan deze zaak. De raadsman zal de verdachte juridisch bijstaan tijdens het strafproces. De verdere behandeling wordt op 2 mei voortgezet. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!