Stakende deskundigen accepteren betaling verdachten niet

Advocaat Irvin Kanhai had op de vorige zitting gevraagd om de rapportage van zijn cliënt te willen uitbrengen ten laste van de verdachte zelf. De stakende deskundigen hebben dit geweigerd. Zij vinden dat dit niet gebruikelijk is. Volgens de psychiaters en psychologen moesten zij hierover eerst vergaderen, omdat zij nooit zaken op deze manier hebben afgehandeld. In de levensberovingszaak van de bewaker Sewcharan Lakhichand (59), staan vijf verdachten, te weten Kenneth H. (27), Alexandro M. (28), René J. (24), Ashwien Ch. (23) en de 19-jarige Jeetender D. terecht. Het slachtoffer werd op 10 oktober 2016 op een beestachtige wijze middels een hamer mishandeld en gedood. De man hield de wacht bij een bouwmaterialenzaak aan de Magentakanaalweg. Omdat de deskundigen, de psychologen en psychiaters nog in beraad zijn, had Kanhai de rechter gevraagd dat de verdachten wel onderzocht worden, maar dan op kosten van de familie. De magistraat stemde op de afgelopen zitting hiermee in. Ter terechtzitting merkte rechter Ingird Lachitjaran echter op dat zij niet begrijpt waarom de deskundigen dit weigeren. Zij vroeg daarom de vervolging om haar leidinggevende hierop te attenderen, zodat het onderzoek voortgezet kan worden. Het dossier dat bij de rechter-commissaris was voor het gerechtelijk vooronderzoek is intussen terug bij de behandelende kantonrechter. De advocaten beschikken echter nog niet over de documenten van het gerechtelijk vooronderzoek. Zij mogen op de volgende zitting hierover hun vragen stellen, indien zij zulks nodig achten, stelde de rechter vast. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Op behandeling wordt op 19 maart voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!