JAKI-training gericht op de rol van toekomstige dr- & rr-leden

Op zondag 18 februari 2018 is het Dr. Mr. Drs. Jnan Adhin Kennisinstituut (Jaki) gestart met de politieke training “De rol van dr- en rr-leden in landsbestuur”. Het doel is om de deelnemers kennis te laten maken met hun rol en hun taken, als potentieel toekomstig dr-lid of rr-lid. De onderwerpen die aan de orde kwamen, zijn democratie en burgerparticipatie, regionale organen en bestuur, decentralisatie, wet en regelgeving en districts- en ressortsplannen.
“Politieke training van kader is belangrijk”, stelt de voorzitter van het instituut, Riad Nurmohamed. “Wij willen hebben dat ons opgeleid kader, de vernietiging van dit land door de regering Bouterse-Adhin, na 2020 massaal oppakt en Suriname weer gaat ontwikkelen. Iedere Surinamer moet zijn kind naar school kunnen sturen. Iedere Surinamer moet weer babyvoeding kunnen kopen. Iedereen moet weer medicijnen kunnen kopen, iedereen moet weer een perceel kunnen kopen, iedereen moet weer zijn eigen huis kunnen bouwen en iedereen moet weer een werk kunnen hebben”, aldus Nurmohamed.
Het instituut vindt het daarom belangrijk om te werken aan kennis en kunde. “We zien wat er gebeurt in Suriname, wanneer een politieke partij veel zetels en regeermacht heeft, maar geen kennis, kunde en inzicht heeft”, stelt hij. Het resultaat volgens hem is armoede onder het volk, pakketten uitdelen zodat het arme volk stil blijft, koersstijgingen, prijsstijgingen, misleiding van het volk via tv en radio, bedreigingen van het volk op diverse ministeries, het volk omkopen met concessies en het bos wegkappen, alle goud met kwik roven uit de grond, terwijl het volk langzaam zieker wordt.
Het Jnan Adhin Kennisinstituut krijgt dagelijks steeds meer aanvragen, vooral van de sociaal zwakke buurten, de zogenaamde “paarse buurten”. Zondag deden 60 mensen mee aan de training. Er komen ook aanvragen uit het binnenland van Suriname. “Zij willen inderdaad kennis en kunde hebben, omdat ze hun eigen toekomst willen bepalen. Zij zijn al moe van al die pakketten en de armoede”, aldus de voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!