Levensberovingszaak Agatha Derby voor de rechter

De verdachte Claudio S. moest zich maandag voor kantonrechter Ingrid Lachitjaran verantwoorden voor een levensberoving. Op 20 september van het vorig jaar werd de 32-jarige Claudio door de politie ingesloten. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij in de avond van dinsdag 19 september zijn 38-jarige vriendin Agatha Derby om het leven gebracht. Naar zijn zeggen vertoefde hij samen met zijn vriendin voor werkzaamheden te Nieuw Koffiekamp. Hij had geruime tijd geld bij haar gespaard. Op die bewuste avond vroeg hij Agatha geld om naar de stad te kunnen gaan. De vrouw weigerde dat af te staan. Er ontstond een woordenwisseling, gevolgd door een schermutseling tussen hen. Op een bepaald moment had hij haar keel dichtgedrukt en als gevolg daarvan was zij bewusteloos neergezegen. Claudio liet haar toen alleen achter. Hij sloot de woning af en liep naar een familielid dat woonachtig is te Brownsweg. Aan het familielid vertelde hij dat hij zijn vriendin had vermoord. De politie die hiervan in kennis werd gesteld, deed de locatie aan en trof het levenloze lichaam van Agatha ter plaatse aan. Op 19 maart wordt de verdachte verhoord door de rechter. Advocaat Oscar Koulen beschikte nog niet over het dossier van deze verdachte. Hij heeft vooralsnog geen behoefte om getuigen te horen. De vervolging ook niet, omdat de verdachte het feit vanaf het prille begin heeft bekend. Claudio blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!