Kleuters doen boodschappen

Kleuters doen boodschappen (1)
Kleuters doen boodschappen (2)De 5-jarige kleuters (kleuter B) van de Alexander Sweetschool mochten afgelopen donderdag boodschappen doen in de winkel. Dit deden ze in warenhuis Yin Du aan de Martin Luther Kingweg. Vergezeld van hoofdkleuterleidster Santuscha Rensch, de leerkrachten Lorain en Jill, en enkele ouders die als begeleiders fungeerden, reisde de delegatie per bus af naar de winkelzaak. Bij aankomst werd de groep door de leiding van de winkelzaak vergast op een cup frisdrank. Vervolgens werden de kleuters in groepen verdeeld waarna hen de kneepjes van het boodschappen halen werd bijgebracht. Beurtelings mochten zij boodschappen halen en de winkelkar stoten.
Aan dit praktisch bezoek aan de winkelzaak is een educatief lesprogramma voorafgegaan met als thema ‘Voeding’. Aan de kleuters, die behoorlijk in hun sas waren, werd ook een snack, een ijsje en een lolly aangeboden. Hoofdkleuterleidster Rench blikt terug op een geslaagde dag. De vierjarige kleuters (kleuter A) hadden een dag eerder een bezoek gebracht aan de markt. Er staat nog een aantal educatieve programma’s op agenda, waaronder bezoek aan een bouwmaterialenzaak en een wandeling door het ‘bos’ (achter de school).
In verband met Valentine zijn snackbakjes verkocht aan de kleuters. De inhoud hiervan is gedoneerd door ouders. De opbrengst is bestemd voor de versterking van de schoolkas. Er liggen nog veel activiteiten in het verschiet samen met de ouders in verband met o.a. Phagwa en Pasen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!