Jonge dame overleden na mishandeling

De 18-jarige Anastasha Pawirowirono is in de late avond van woensdag 14 februari in het ziekenhuis overleden. Anastasha liep op maandag 12 februari tijdens een gevecht met haar 39-jarige vriend Trujillo S. te Lust en Rust in het district Commewijne verwondingen op. Trujillo belde met de politie van Nieuw Amsterdam en deed de melding dat hij met zijn vriendin heeft gevochten en dat ze letsels heeft opgelopen. Ook gaf hij door dat hij de ambulance van de RGD poli van Meerzorg reeds had ingeschakeld.
De wetsdienaren deden het adres aan en troffen partijen aan. Trujillo verklaarde dat hij zich tijdens het gevecht heeft verdedigd met een ijzeren punt tang, waarbij Anastasha letsels opliep in haar gezicht. Het scherp voorwerp overhandigde hij aan de wetsdienaren. Deze is in beslag genomen. De vriend werd overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Trujillo in verzekering gesteld.
Anastasha is met letsels onder haar oog aangetroffen en wenste geen verklaring af te leggen. Per ontboden ambulance werd zij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer werd eveneens met een hersensbloeding ter verpleging opgenomen op de afdeling Neurologie, waar zij op 14 februari het leven liet.
Het ontzielde lichaam van Anastasha is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De politie van Nieuw Amsterdam is belast met het onderzoek in deze zaak. (kps)

error: Kopiëren mag niet!