Rusland: ‘NPS richt ogen op zwevende kiezers’

1Rusland NPS richt ogen op zwevende kiezersNPS-voorzitter Gregory Rusland ligt niet wakker van de resultaten voor zijn partij bij het omnibus-onderzoek dat in de maand november en december 2017 door het Instituut voor Dienstverlening Onderzoek en Studiebegeleiding (Idos) is gehouden. Volgens Idos kiest over het algemeen 4.4% van de geënquêteerde 1000 personen nu voor de groene partij, die als derde grootste partij uit de bus is gekomen. In vergelijking met 2016 is dat een terugval van 0.4%. Rusland zegt aan Dagblad Suriname dat statistisch bekeken de drop van 0.4% niet significant is, omdat hierbij ook rekening moet worden gehouden met de foutenmarge van 3% en dus absoluut niet van een achteruitgang gesproken kan worden. De omstandigheden van de periode waarin het enquêteonderzoek is verricht, zijn verder van belang voor de resultaten bij elk onderzoek. “De peiling laat ook zien dat 52.1% van de kiezers niet zal stemmen of nog niet weet op wie zij zal stemmen. Er zijn mensen die weggaan bij de NDP, maar deze mensen kennen ook het rancuneus gedrag van die partij. Vele kiezers weten wel waar ze gaan, maar gaan het uit vrees daarom niet bekennen bij peilingen. Daar zijn de mogelijkheden voor de NPS”, benadrukt de NPS-topman.
Partij aan het groeien
In tegenstelling tot de conclusie van Idos, concludeert Rusland dat de partij wel degelijk aan het groeien is. “Wij gaan het veld in en praten met mensen die zeer positief zijn en de partij ondersteunen. De mensen geven ook aan voorzichtig te zijn omdat ze vaak of hun baan of andere zaak te doen hebben met de overheid en dat niet in gevaar willen brengen. Wij willen deze mensen vanwege de rancune niet aan de grote klok hangen. De rancune is groot”, stelt de politicus. Een ander voorbeeld volgens hem is de laatstgehouden ‘opo yari’ vergadering in Grun Dyari waar een groot aantal personen zich persoonlijk bij hem aangemeld heeft om toe te treden tot de NPS. “Wij zijn ervan overtuigd dat meer en meer mensen dagelijks zien dat toen de NPS de leiding had over het land, het veel beter ging dan wat het nu is. Wij gaan daarom gewoon door blijven werken en ons uitgezet traject aflopen, want wij zijn ervan overtuigd dat waarmee wij bezig zijn, dat vruchten zal afwerpen”, aldus Rusland.
FR

error: Kopiëren mag niet!