Bond van Surinaamse Padieproducenten eist aftreden LVV-minister

De Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP) eist het onmiddellijk aftreden van minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (LVV). Dit, naar aanleiding van de openbare publicaties van rijstmagnaat Imro Manglie. Volgens Radjoe Bhikharie, voorzitter van de bond, zit er een kern van waarheid in dat de minister corruptieve handelingen gepleegd heeft. Bhikharie geeft aan dat de bond in de afgelopen tijden steeds erop heeft gewezen dat er een beerput ligt in de rijstsector, waar bewindslieden niet vrijuit gaan. Echter vindt Bhikharie het jammer dat de actoren in de rijstsector zich afzijdig houden en niet durven de vingers op de zere plek te leggen.
Bhikharie vindt dat Algoe zijn langste tijd heeft gehad en plaats moet maken. “Deze minister heeft getoond zeer arrogant te zijn en is visieloos naar de rijstsector toe”, stelt hij. Bhikharie brengt in herinnering dat minister Algoe onder andere oogluikend heeft ingestemd om een derdehandse pelmolen aan te schaffen voor Wageningen, waarvoor er meer betaald is dan de werkelijke waarde. Bhikharie haalt ook aan dat bij de levering van brandstof ten behoeve van de Wakay-pompen er ook gesjoemeld wordt. “Het is jammer dat deze minister oogluikend meewerkt aan de vernietiging van de rijstsector”, meent Bhikharie. “Elke dag dat Algoe als minister aanzit, betekent het een achteruitgang van de rijstsector”, vervolgt hij. Bhikharie vindt het jammer dat de boerengemeenschap uit vrees voor rancune zich afzijdig houdt. Hoewel de BSP de belangenbehartiger is van de boeren vindt Bhikharie dat het betuigen van solidariteit met Manglie een nationale aangelegenheid is. “Het is ons nationale plicht om samen met iedereen die het hart op de juiste plaats heeft te strijden en druk uit te oefenen op de regering, zodat de rijstsector af is van de grootste mislukte minister van LVV”, benadrukt Bhikharie. Bij het aantreden van Algoe heeft hij de boeren een gouden toekomst beloofd. Keer op keer blijkt dat het ministerie op cruciale momenten naar de rijstsector toe faalt, benadrukt Bhikharie. De boeren zijn nog steeds zoekende naar de voedselschuur die hen is beloofd. Terwijl de problemen in de rijstsector zich elk seizoen herhalen, blijkt dat LVV op geen enkele manier beleid kan uitoefenen om de noodlijdende rijstsector naar grotere hoogten te brengen.
Rijstmagnaat Manglie kaartte onlangs wantoestanden aan, die onder het bewind van minister Algoe plaatsvinden. De ondernemer heeft daarom een pittige brief naar de bewindsman gestuurd, waarin hij tal van dubieuze zaken (van corruptie tot leugens) aankaart.

error: Kopiëren mag niet!