Medewerkers Surpost hekelen stilte rvc en CLO

1 Werknemers Surpost doen beklag bij Financiën (1)De werknemers bij Surpost zijn nog in afwachting op een reactie van de minister van Financiën op de vragen die onlangs op zijn kantoor zijn geponeerd. Inmiddels merken zij wel op, dat gedurende de twee laatste protestbezoeken (aan de vicepresident en de Financiënminister) er op geen enkel moment iets te horen was van de raad van commissarissen (rvc) bij Surpost. Meer nog verwijten de werknemers hun vertegenwoordiger in de rvc, Marcelino Nerkust, van het zwijgen, terwijl die daar zit om de belangen van de werknemers te behartigen.
Walter Uiterlo, secretaris van de Dienst der Posterijen Werknemersorganisatie (DPW), stelt dat minister Gilmore Hoefdraad al eerder (dus vóór de huidige perikelen) gevraagd is om Nerkust te vervangen als vertegenwoordiger van de DPW in de rvc. Echter zouden de twee brieven de minister naar zijn kennis mogelijk niet bereikt hebben.
Uiterlo benadrukt dat deze eis los staat van de twee nieuwe eisen die onlangs zijn gesteld te weten, uitbetaling van de kookkrachtversterkingstoelage en het vervangen van de directeur van Surpost. Het vervangen van Nerkust is al geruime tijd aan de orde gesteld.
Daarnaast merken de werknemers op dat gezien de ernst van de situatie, ook wat te horen moest vallen van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO). Uiterlo benadrukt dat de voorzitter, Roland Hooghart, eerder via de media nog helder zijn standpunt kenbaar maakte over de zogenaamde koopkrachtversterking die voor zowel ambtenaren, als voor de daaraan gelijkgestelden zou moeten gelden.
Hij meldt dat de bond van Hooghart heeft vernomen dat de kookkrachtversterkingstoelage niet voor de werknemers van Surpost geldt, wat de werknemers ook pissig maakt. Dit, zeker gezien de bond aangesloten is bij een centrale voor landsdienaren. “Hij draait 360 graden, terwijl wij nog steeds aangesloten zijn bij de vakcentrale waar hij de voorzitter van is”, stelt Uiterlo.
De Surpost-medewerkers hopen zo spoedig als mogelijk met de Financiënminister om de tafel te kunnen zitten, om de ongewenste houding van zowel de directie van Surpost, als andere vakbondsleiders recht te trekken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!