Chinese dominantie binnen het bedrijfsleven

Chinese ondernemers laten zich altijd zien en gelden tijdens de hoorzittingen van ressortraad Rainville
Chinese ondernemers laten zich altijd zien en gelden tijdens de hoorzittingen van ressortraad Rainville
De Chinese dominantie binnen het bedrijfsleven komt ook tijdens hoorzittingen van de ressortraad Rainville tot uitdrukking. Tijdens de laatstgehouden zitting was er zoals gewoonlijk een afvaardiging van Chinese ondernemers, vergezeld van KKF-begeleiders aanwezig. Voorzitter Jayant Padarath en oud-voorzitter en vicepersident Robert Ameerali waren ook ter plaatse.
Georganiseerd optreden
Ondernemers van Chinese afkomst beheersen de bedrijvigheid in Suriname. Gezien hun stemrecht binnen de KKF hebben zijn een stevige vinger in de pap binnen dit instituut. Kenmerkend is dat Chinezen in georganiseerd verband optreden en als uit één mond spreken. Ondernemers van Surinaamse afkomst zijn vooral herkenbaar door hun individueel optreden, tegenstrijdige belangen, elkaar de loef afsteken en fel bestrijden. Gezamenlijk optreden en samenwerken zijn vaak zoek.
Preponderante positie
De Chinese afgevaardigden naar de hoorzittingen verstaan geen woord van wat er tijdens de bijeenkomsten gezegd wordt, maar zij zijn steevast aanwezig. Daarmee demonstreren zij hun preponderante positie en hun instelling die te behouden en te versterken.
HD

error: Kopiëren mag niet!