Rehabiliteren Zwartenhovenbrugstraat vraagt meer werk, meer tijd en meer kosten

Trottoir Zwartenhovenbrugstraat wordt verder opengebroken, wat wrevel opwekt bij ondernemers (foto: Ricky Bahadoersingh)
Trottoir Zwartenhovenbrugstraat wordt verder opengebroken, wat wrevel opwekt bij ondernemers (foto: Ricky Bahadoersingh)
De rehabilitatie van de Zwartenhovenbrugstraat inhoudende de vernieuwing van het rioleringssysteem en het wederom bestraten verloopt niet zoals de ontwerpers, directievoerder, aannemer en opdrachtgever (ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie) het zich hadden voorgesteld. De werkzaamheden hebben binnen drie maanden een achterstand van twee maanden opgelopen. Er werd van uit gegaan dat de eerste fase, het herstel van het wegvak gelegen tussen de Dr. J.F. Nassylaan en de Keizerstraat, zes maanden in beslag zou nemen. Dat was een miscalculatie, want in de praktijk is gebleken dat het rioleringssysteem en andere ondergrondse omstandigheden ingewikkelder zijn, dat was voorzien. Er is niet alleen sprake van stagnatie. Het is niet ondenkbaar dat er meerwerk verricht zal moeten worden met de daaraan gekoppelde meerkosten, meer tijd. De wrevel van gedupeerde ondernemers en andere belanghebbenden is te merken.

Ondernemers maken zich zorgen
Zoals de kaarten er nu voor liggen, zal de uitvoering van het project veel meer tijd vergen. Hoe lang het werk nu zal duren, werd niet aangegeven. Eerder maakte OWT&C bekend dat de oorzaak van het stil liggen van de werkzaamheden in de eerste fase kwam vanwege bedrijfsvakantie bij de uitvoerder, de Aannemingsmaatschappij Baitali NV. Nu blijkt de schoen ergens anders te wringen. De herstelwerkzaamheden vanaf de Nassylaan tot aan het Molenpad zouden op papier binnen twee jaar worden afgerond. Het lag in de bedoeling om in fasen te werken. Gezien reeds in de eerste fase op problemen is gestuit, wordt afgeweken van het oorspronkelijke fasenplan. Inmiddels is men begonnen met werkzaamheden tussen de Keizerstraat en de Steenbakkerijstraat die oorspronkelijk tijdens de tweede fase zouden worden aangepakt. Uitvoerder Baitali is, terwijl het werk van de eerste fase nog niet eens goed op gang is gekomen, begonnen om de trottoirs tussen de Keizerstraat en de Steenbakkerijstraat open te breken, met alle gevolgen van dien voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Ook op andere wijze ondervinden belanghebbenden veel overlast. Vooral de ondernemers die in dit gedeelte zijn gehuisvest, klagen vanwege de inkomstenderving die, als het te lang duurt, de bedrijven zal doen wankelen.
HD

error: Kopiëren mag niet!