Leger des Heils zoekt hulp voor slachtoffers van brand

Leger des Heils zoekt hulp voor slachtoffers van brandHet Leger des Heils biedt hulp aan mensen die in nood verkeren en dat doet zij al jaren. De kringloopwinkels zijn al een paar jaren ontstaan waar de samenleving tweedehandse spullen kan brengen. Deze spullen worden verstrekt onder behoeftigen binnen de samenleving. “Echter blijkt dat men alleen maar spullen naar het Leger des Heils brengt, die niet bruikbaar zijn en dan moeten wij ze weer opruimen en een pick-up betalen”, zegt Jayant Soekhai, heilssoldaat werkzaam bij het Leger des Heils hoofdkantoor en tevens lid van het project Tweedehandse Goederen. “Bijna iedere dag komen mensen hulp bij het Leger des Heils zoeken, sommigen vragen een bordje eten. Andere zoeken naar kleren. Vandaar dat het Leger des Heils dit jaar wil proberen hulp aan te bieden aan slachtoffers van brand en mensen in nood.”
Het projectlid doet in dit kader een beroep op de samenleving om tweedehandse spullen bij het hoofdkwartier van het Leger des Heils aan de Henck Arronstraat 126 te brengen. Men kan daar tweedehandse kleding en keukengerei doneren. Na het indienen wordt er eerst nagetrokken of de spullen gebruikt kunnen worden. Soekhai is persoonlijk verantwoordelijk samen met een team om te kijken als deze goede bruikbare goederen zijn. Na goedkeuring worden de goederen gedistribueerd aan de kantoren van het Leger des Heils in Nickerie en Pontbuiten. Daar zullen ze voor een zachte prijs verkocht worden aan de hulpbehoevenden. Wie niet over voldoende geld beschikt, krijgt de spullen gratis. De prijzen in de kringloopwinkels zijn tussen SRD 2.50 en SRD 20.
Er is vooralsnog geen selectie gemaakt van mensen die deze goederen zullen krijgen. Dat zal pas gebeuren wanneer de goederen verkregen zijn. Soekhai legt de nadruk op het feit dat het belangrijk is dat men goede spullen brengt. “Slachtoffers van brand raken in meeste gevallen al hun spullen kwijt en zijn vaak genoeg niet in staat om zich gelijk op te bouwen. Het is belangrijk dat deze mensen geholpen worden in hun tijd van nood.” Burgers kunnen dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot en 16.00 uur hun tweedehandse spullen brengen bij het hoofdkwartier van het Leger des Heils.
NK

error: Kopiëren mag niet!