Interne bedrijvigheid bij NDP

Bedrijvigheid binnen de NDPEr valt een nieuwe koers te bespeuren binnen de NDP, waarbij nadruk wordt gelegd op het ondersteunen van vooral bedrijfsactiviteiten die jongeren initiëren. Tijdens de jongste structurenvergadering heeft partijvoorzitter Bouterse gewezen op een aantal NDP-initiatieven, bedrijven, projecten en programma’s waarvan enkelen al succesvol werken in het binnenland en de districten.
Coronie krijgt veel aandacht
Er zal worden geïnvesteerd in de jongeren van Coronie. Het kokosdistrict staat 400 hectaren agroactiviteit te wachten, compleet met verwerkingsindustrie en verzekerde afzet. De aanstaande bedrijvigheid kan rekenen op de ondersteuning en facilitering van meerdere ondernemers en ministeries, waaronder LVV. Het belooft volgens de bekomen informatie iets groots te worden. Het is niet echt duidelijk of het gaat om NDP- of overheidsprojecten.
Zijn het NDP- of overheidsprojecten?
Verder is er weinig of niets bekend over de administratief organisatorische, juridische en financiële kant van deze NDP-activiteiten. ‘Vierhonderd hectaren landbouw, tuinbouw, fruitteelt, veeteelt, pluimvee, visserij activiteit, met alles erop en eraan is geen eenvoudige opdracht’, wordt gesteld. Zijn er voldoende arbeidskrachten om 400 hectaren aan te kunnen? Velen zijn benieuwd hoe de bedrijfsplannen er uitzien. Kan de NDP het benodigde kapitaal opbrengen? Zijn er financiers? Wat is de inbreng van de overheid en wat staat daartegenover?
HD

error: Kopiëren mag niet!